Tom Holland i Zendaya

Tom Holland otvoreno je govorio o svojoj odluci da prestane piti, u podcastu „On Purpose with Jay Shetty“.

27-godišnjak se prisjetio kako je sudjelovao u izazovu „Dry January“ prošle godine. Tzv. „suhi siječanj“ je mjesec kada mnogi prestanu piti alkohol, kako bi se oporavili od blagdana i kako bi ušli svježi u novu godinu.

„Samo sam poput mnogih Britanaca ima vrlo, vrlo pijan prosinac. Bilo je vrijeme Božića, bio sam na odmoru i puno sam pio“, priznao je Tom, koji se nakon blagdanskog partijanja odlučio na apstinenciju od alkohola.

No, to mu je palo teže, nego što je mislio, što ga je nagnalo na zaključak o tome da zapravo ima problema s alkoholom.

„Mogao sam samo misliti na piće. To je sve o čemu sam mogao razmišljati. Budio sam se razmišljajući o tome“, otkrio je glumac kako se osjećao prilikom „suhog siječnja“.

 

 

Razmišljao je ima li gdje u kući barem malo alkohola, no onda je snaga karaktera pobijedila. Odlučio je kazniti sam sebe pa je „suhi siječanj“, produljio i na „suhu veljaču“. Dva mjeseca bez alkohola utjecalo je na njegovu sposobnost druženja.

„Osjećao sam se kao da ne mogu otići u pub i popiti sok s limetom. Nisam mogao izaći na večeru. Stvarno sam se jako mučio i počeo sam se jako brinuti da imam problema s alkoholom“, otkrio je svoje strahove i razmišljanja Tom.

Razdoblje apstinencije od alkohola produljio je do svog rođendana u lipnju kako bi dokazao sam sebi da nema problema. Otkrio je da je do roka koji je sam sebi odredio tada bio najsretniji dan u njegovom životu.

Tom Holland i Zendaya Tom Holland otkrio kako je osvojio Zendayu: Očito da je „pala“ na njegove majstorske vještine

„Mogao sam bolje spavati. Mogao sam se bolje nositi s problemima. Stvari koje bi pošle po zlu na snimanju seta, a koje bi me inače uznemirile, mogao sam podnijeti smireno. Imao sam bolju mentalnu bistrinu, osjećao sam se zdravije i u formi“, podijelio je Tom svoja iskustva.

Glumac je otkrio da je strastveni obožavatelj ragbija, ali da se morao distancirati od toga, kako bi nastavio biti trijezan.

„Jednostavno sam osjećao pritisak i to je razlog zašto sam se distancirao od ragbijaške zajednice, jer se mnogo toga svodi na to koliko možete popiti“, ispričao je on.

tom holland i problem s alkoholom tom holland ovisnost o alkoholu tom holland apstinencija od alkohola suhi siječanj suha veljača tom holland trijezan tom holland ragbi

Još vijesti