Akne

Suočavanje s problemima kože, poput akni, može predstavljati izazov, a ponekad i dodatni teret kada se drugi neprikladno izražavaju o našem izgledu. Mladi ljudi posebno su skloni takvim neosjetljivim komentarima, što može imati ozbiljne emocionalne posljedice. U nastavku, razmotrit ćemo deset rečenica koje bi trebalo izbjegavati kada razgovaramo s osobama koje se bore s problemima kože te pokušati shvatiti zašto takav pristup može biti štetan.

Briga o licu Bubuljice, zbogom! Ključ za tvoj besprijekoran ten krije se u ovih 7 jednostavnih navika


1. „Što ti se dogodilo s licem?" - Ova rečenica može izazvati nelagodu i sram, budući da se sugerira da osoba s aknama nije svjesna svojeg izgleda ili da ne poduzima mjere za njegu kože.

2. „Je li to bubuljica? Ne brini, jedva ju vidim." - Ova izjava može natjerati osjetljivu osobu s aknama da se osjeća kao da se njezine nepravilnosti minimiziraju ili ne shvaćaju ozbiljno.

3. „Jesi li probao/la neki lijek?" - Predlaganje određenog proizvoda za liječenje akni može sugerirati da osoba s aknama nije dovoljno brinula o svom licu ili već nije isprobala razne tretmane.
Kim Kardashian Noćna ptica i uvijek nenaspavani: Što nedostatak sna radi vašem licu i kako vas može poružniti?

4. „Hej, tvoja koža izgleda bolje!" - Ova rečenica, iako može zvučati kao kompliment, može podsjetiti osobu s aknama na njezine prošle probleme s kožom, što može biti osjetljiva i traumatična tema.

5. „Što je to?" dok pokazuješ prema posebno neuglednoj bubuljici. - Pokazivanje na problematično područje može pojačati osjećaj srama i nelagode.

6. „Mislim da imam nešto što ti može pomoći." - Ponuda rješenja ili proizvoda može sugerirati da osoba s aknama nije dovoljno brinula o svojoj koži ili nije isprobala dovoljno tretmana.

7. „Pereš li lice dovoljno često?"- Ovo je rečenica koja može sugerirati nedostatak osobne higijene ili odsutnost brige o vlastitom izgledu.

Djevojka s problematičnom kožom lica Najbolje kreme za problematičnu i masnu kožu: Uz njih će prištići i začepljene pore postati prošlost

8. „Možda ako jedeš manje slatkiša i piješ manje gaziranih pića, tvoje lice će se očistiti." - Veza između prehrambenih navika i problema s kožom može biti osjetljiva, a ova rečenica može izazvati osjećaj srama, a hrana ne mora biti nužno povezana s aknama.

9. „Trebao/la bi posjetiti dermatologa!" - Predlaganje posjeta stručnjaku može sugerirati da osoba s aknama nije dovoljno ozbiljno shvatila svoje stanje ili nije poduzela odgovarajuće korake za rješavanje problema.

10. „Trebao/la bi to istisnuti." - Poticanje na istiskivanje bubuljice može prouzročiti dodatne probleme, uključujući infekciju ili ožiljke. Ova rečenica ne uzima u obzir potrebu za stručnim tretmanom.

via GIPHY

Razumijevanje važnosti poštovanja i osjetljivosti prema onima koji se suočavaju s problemima kože je važno. Niti jedna osoba ne bi trebala biti izložena neprimjerenim komentarima ili savjetima koji samo pojačavaju njihovu nesigurnost. Umjesto toga, trebamo promicati kulturu u kojoj se potiče međusobno poštovanje i razumijevanje. 

 

 

akne pristici bubuljice savjeti

Još vijesti