Kim Kardashian i Hailey Bieber

Iako je trenutačno popularan makeup u kojem dolaze do izražaja hidratiziranost i prirodan sjaj vaše kože, sjaj koji se pojavljuje na vašem licu ne djeluje zdravo niti lijepo, već je jednostavno u pitanju masna koža.

Vjerojatno muku mučite s postojanošću šminke koja se teško zadržava na vašem licu i u konačnici djeluje pomalo neuredno.

Donosimo vam neke od skincare i makeup trikova koji će vam pomoći da držite pod kontrolom neželjeno prekomjerno mašćenje kože.

1. Razmislite o sredstvima za čišćenje lica

Ako imate masnu kožu, provjerite koje sastojke ima vaše sredstvo za čišćenje lica. Ako nemate, bilo bi dobro da kupite ono koje u sebi sadrži salicilnu kiselinu. Naime, ona će razgraditi masnoću koja proizvodi vaša koža, a da pri tome ne isuši vaše lice.

 

 

2. Odustanite od masnih krema u jutarnjoj rutini

Ne kažemo da osobe s masnom kožom moraju odustati od  krema, ali provjerite svakako da ona koju koristite nije kojim slučajem namijenjena suhoj koži. Bogate hidratantne kreme radije ostavite za noćnu njegu, dok ujutro prije nanošenja makeup-a radije birajte lagane hidratantne gelove za masnu kožu. Bitno je da u svom sastavu ne sadrži ulja i da je nekomodogena, a ako ima cink bit će to pun pogodak, jer cink je taj koji u potpunosti neutralizira sjaj.

 

 

3. Ne zaboravite na maske kao i na pilinge

U svakodnevnoj njezi kože, nemojte zaboraviti na maske i pilinge – barem jednom tjedno. Neka vaše maske budu na bazi gline, ugljena, čajevca ili salicilne kiseline koji će djelovati antibakterijski. Takve maske sužavaju pore, detoksiciraju i matiraju lice, dok je piling nephodan za uklanjanje mrtvih stanica s kože.

4. Pazite na prehranu

Pijte puno tekućine kako bi ostali hidratizirani, no neka ta tekućina ne uključuje alkohol. Isto tako izbjegavajte začinjenu hranu, jer ona proširuje krvne žile, uzrokuje znojenje, a time i mašćenje lica. Naravno, klonite se i masne hrane što je više moguće.

5. Dobar primer je vaš prijatelj

Na tržištu ima primera za lice namijenjenih baš masnoj koži. Prije nanošenja pudera, nanesite primer kako bi vaša koža bila glatka i kako bi vam šminka na licu bila postojana, a ne da već sat vremena nakon nanošenja morate brisati neželjeni sjaj s vaše T-zone.

 

 

6. Provjerite kakav puder imate

Iako će mnogi reći kako je na masnu kožu najbolje staviti samo puder u prahu ili u kamenu, ne morate odustati od onog tekućeg, samo vodite računa da nije na bazi ulja. Možete otići u drogeriju ili ako kupujete preko online trgovina, u filterima označite da tražite tekući puder za masnu kožu. Na internetu ćete pronaći recenzije proizvoda pa ćete se odlučiti za onaj koji naviše odgovara vašim željama i financijskim mogućnostima.

7. Nanesite šminku u laganim slojevima

Možda mislite da ćete nanošenjem debelog sloja pudera, spriječiti masnoću da izbije van. No, efekt je potpuno suprotan i najčešće su zacementirane pore one koje se ponašaju problematično. Debeli slojevi šminke naprave to da vam koža djeluje neprirodno. U modi je prirodan izgled i koža koja se vidi i koja diše kroz makeup.

8. Završite sa sprejom za učvršćivanje šminke ili imajte maramice blizu

Ako idete na neke svečanije događaje, nakon što ste dovršili svoj makeup, sve možete setirati sa sprejom za učvršćivanje ili fiksiranje šminke. No za neke svakodnevne prigode, najbolje je koristiti obične maramice kako biste uklonili višak sebuma koji se pojavljuje na vašem licu.

masna koža mješovita koža postojan makeup za masnu kožu skincare savjeti za masnu kožu makeup savjeti za masnu kožu kako da šminka ostane postojana na masnoj koži

Još vijesti