Njega lica

Dolaskom toplijih mjeseci, suočavamo se s izazovima održavanja svježine našeg lica usred visokih temperatura koje potiču povećano lučenje sebuma. Masna koža može postati ekstremno sjajna i sklona nepravilnostima, ali s pravilnom njegom možemo održati balans i zadržati osjećaj svježine i čistoće.

Vejpanje Želiš lijepu i čistu kožu lica? I ove 4 stvari su posljedice vejpanja o kojima se ne priča toliko


Prvi korak prema održavanju svježeg tena je redovito čišćenje lica. Uklanjanje viška masnoće, prljavštine i ostataka šminke pomoći će u sprječavanju začepljenih pora i smanjenju sjaja. Odaberi blagi čistač koji je prilagođen tvojem tipu kože i koristi ga svakodnevno, idealno bi bilo ujutro i prije spavanja.

Nakon čišćenja, tonik je idući korak u njezi masne kože. Tonik s sastojcima poput salicilne kiseline ili glikolne kiseline pomoći će suziti pore i regulirati lučenje sebuma. Nanesi tonik blazinicom ili laganim tapkanjem prstima kako bi osigurala ravnomjerno djelovanje proizvoda.

via GIPHY

Hidratacija je bitna, posebice za masnu kožu, ali odabir prave hidratantne kreme može biti presudan. Izbjegavaj teške, masne formule i umjesto toga koristi lagane, gelaste ili vodene hidratantne kreme koje će hidratizirati kožu bez dodatnog opterećenja. Nanesi hidratantnu kremu nakon tonika i pričekaj nekoliko minuta da se upije prije nego što nastaviš s ostalim proizvodima.

The Ordinary proizvodi Za što čišće lice: Top 5 seruma s najboljim recenzijama

Tijekom dana, masna koža može postati sjajna, ali to se lako može riješiti korištenjem matirajućeg pudera ili papirnatih maramica. Matirajući puder pomoći će u apsorpciji viška masnoće i pružiti ti matiran izgled, dok će papirnate maramice brzo ukloniti sjaj s lica bez narušavanja šminke.

via GIPHY

Kad je u pitanju šminka, manje je više tijekom toplijih dana. Teške, masne formule mogu začepiti pore i pogoršati problem masne kože. Umjesto toga, koristi lagane formule tekućih pudera, BB krema ili kamenih pudera koji će ti pružiti potrebnu pokrivenost bez dodatnog opterećenja.

Uz ove korake i pravilnu njegu, možeš zadržati svježinu lica i spriječiti masnoću čak i tijekom najtoplijih dana. Tvoja koža će ti biti zahvalna!

Spavanje Nikako se ne možeš riješiti prištića? Ove 4 navike prije spavanja isto dovode do njihova izbijanja

 

maso lice čisto lice topli dani masna koža Njega lica

Još vijesti