Sretna djevojka

Za svakoga je sreća nešto drugo, ali da bi se osjećala sretnije i zadovoljnije iz dana u dan, mogu ti pomoći neke male navike. Kada ih stekneš i kada postanu standardni dio tvoje svakodnevice, osjećat ćeš se bolje.

Iako danas mnogi misle da je sreća imati puno novaca i da će jedino tako stvarno i biti sretni, to je daleko od istine. Što god da je za tebe sreća, svi mi kao ljudi, uvijek ćemo pronaći nešto zbog čega ćemo se žaliti i što nam neće biti onako kako bismo htjeli. Sigurno se i ti konstantno žališ na nešto. Umjesto da se fokusiraš na negativne i loše stvari, fokusiraj se na one dobre i pozitivne. Da bi bila sretnija, može ti pomoći i usvajanje nekih dobrih navika. Ovih 5 stvari bi trebala pretvoriti u svoje navike i raditi ih svakodnevno. I bit ćeš sretnija!

1.Ako nešto ne želiš ili ne želiš negdje ići – reci 'ne', bez imalo krivnje
Nemoj pristajati na nešto što ne želiš. Osim ako je to odlazak u školu ili nešto što se mora. Za sve ostalo što ne želiš, čak iako je razlog samo da ti se ne da, reci odmah 'ne' i nemoj pristajati na takve planove. Onda te to kasnije samo muči jer znaš da te čeka, a ne želiš to. Neke stvari moramo napraviti, ali sve ono što ne moraš, a niti ne želiš, nemoj.

2.Počni se baviti nekom fizičkom aktivnosti, bilo kakvom, i plesanje u sobi se broji
Uvijek ćeš se osjećati bolje nakon malo fizičke aktivnosti. Ne mora to biti bavljenje sportom ili trčanje nekoliko kilometara. Rolanja, plesanje, šetnja…sve su to fizičke aktivnosti koje će ti pomoći da se osjećaš bolje. Sjeti se svaki dan da umjesto jedne epizode serije odeš raditi nešto što uključuje kretanje.

madeži Sretni madeži – oni koji ga imaju na nekom od ovih 9 dijelova tijela u životu će imati novaca

3.Nemoj osobno shvaćati komentare ljudi koji te dobro ne poznaju
Pogađaju nas komentari drugih o nama i našem izgledu, a puno puta se radi o osobama koje nas zapravo niti ne poznaju dobro. Nauči se ne obazirati na komentare koje dobivaš od drugih koji su ti nebitni. Podsjeti sama sebe da te ta osoba ionako ne poznaje i da to što govore nema smisla, ali i da tebi nije bitno.

4.Kada se pojavi neki problem, nemoj ga ignorirati
Kada se pojavi neki problem, volimo ga ostaviti za kasnije, ali to je loš sistem. Samo će ti se tako nakupiti više problema i bit ćeš potištena i u kaosu. Umjesto da ga ignoriraš, kada se pojavi neki problem, pronađi način kako ga možeš riješiti. Možda ga nećeš moći odmah riješiti, ali ako imaš plan, to je već nešto, osjećat ćeš se mirnije.

5.Nemoj se uspoređivati s drugima
Bilo na društvenim mrežama ili uživo. Svima vidiš samo dio života, a ne stvarnu i cijelu sliku. Radi na sebi, ali nemoj si postavljati nerealne ciljeve.

 

slavlje [HOROSKOP] Koji će ti biti najsretniji datum u 2022. godini?

sretna navike dobre navike svakodnevne osjećati se bolje osjećati se sretnije male stvari