Samoća

U svačijoj se glavi nekada pojave mračne misli i ružna razmišljanja. Zadatak nam je svima da ih naučimo prevladati, a ne povjerovati u njih. Ove misli nisu istina i nemoj niti na sekundu pomisliti suprotno.

Kada smo u nekim situacijama u kojima nam možda nije ugodno, u kojima nas je strah tuđih reakcija ili koje su nam jako bitne i želimo biti što bolji – tada nam se u glavi mogu javiti negativne misli koje kao da nas žele sabotirati. Svi imamo neku nesigurnost, a takve će se misli uhvatiti za tu nesigurnost i neće puštati. U glavi će ti se rojiti negativna razmišljanja – u koja ni na sekundu ne bi trebala povjerovati. Anksioznost nas pokušava zavarati da smo manje vrijedni, manje dobri, manje lijepi, manje zanimljivi ili manje pametni. Ovih 8 rečenica su one koje se najčešće pojavljuju u glavama, a u koje ne bi trebala vjerovati jer nisu istina.

1.Nisi draga svojim prijateljima koliko su oni tebi
Tvoja ti anksioznost može govoriti laži o odnosima s prijateljima. Može te uvjeravati da im nisi toliko bitna, da im nije stalo do tebe koliko je tebi do njima ili da te ne smatraju tako bliskom prijateljicom. Može te pokušavati i uvjeriti da se druže s tobom iz samilosti ili da se ljute na tebe, a ništa od toga nije slučaj.

2.Čemu pokušavati kada ćeš ionako fejlati?
Trebaš uvijek pokušati i ne dopustiti ovakvim mislima da prevladaju. Da, možda ćeš fejlati, ali možda i nećeš! Ako se fokusiraš na negativno, onda je vjerojatnije i da ćeš stvarno fejlati. Nemoj od samog početka ići u nešto s negativnim razmišljanjima.

Cara Delevingne Znakovi da netko ima anksioznost: Cara Delevingne otkrila par znakova koji su njoj promaknuli

3.Dosadna si mu - da se želi čuti s tobom, javio bi ti se
Nekada nam se ljudi ne javljaju jer nešto rade, jer im je neugodno javiti se, jer se srame ili jer i on misli da ti je već dosadan. Kada se s nekim dopisuješ, to je već dokaz broj jedan da mu nisi dosadna, jer da jesi, ne bi se dopisivali. Ne možeš uvijek čekati da se drugi jave tebi jer se bojiš da ćeš im biti dosadna. Nisi mu dosadna, samo možda želi da mu se javiš da vidi da ti je stalo.

4.Zašto bi se ti svidjela NJEMU? Ma nema šanse
Sami smo prema sebi najviše kritični i mislimo da smo ružniji, gluplji ili dosadniji nego što jesmo. Imamo iskrivljenu sliku o sebi i mislimo samo negativno. To je samo još jedan od načina na koji te anksioznost pokušava sabotirati lažima. Naravno da mu se možeš svidjeti, zašto ne bi!

5.Nikoga nije briga hoćeš li stvarno doći tamo ili ne, neće niti primijetiti da te nema
Nije istina. Nemoj otkazivati planove zato jer misliš da je ljudima svejedno hoćeš li ti biti tamo ili ne. Naravno da im je stalo i da će primijetiti ako te nema. Nisi toliko nevidljiva ni nebitna koliko misliš da jesi. Nemoj odlutati ovim mračnim putem i dopustiti vlastitom mozgu da te uvjeri u takve laži.

6.Sve uvijek upropastiš
To što ti se JEDNOM dogodila neka situacija kada si nešto zeznula, ne znači da će se događati svaki put. Svi moramo nekada i zeznuti, to je jednostavno dio života i mora se dogoditi. No, jedan fejl ne određuje kakva si ti kao osoba i ne osuđuje sve tvoje buduće pothvate na propast.

Napadaj panike Trikovi za smirivanje: Načini na koje si možeš pomoći kada imaš napadaj panike ili anksioznosti

7.Nema šanse da ti ikada možeš izgledati TAKO
Dok gledaš fotografije slavnih ili influencera, nije neobično da pomisliš kako bi i ti htjela takvo tijelu, takvu kosu ili takav outfit. Ako i tebi mozak odmah ode u smjeru razmišljanja kako to nema šanse, trebaš znati da nije u pravu. Naravno da ima šanse, samo ćeš se morati malo potruditi.

8.Ne možeš ti to
Možeš! Nemoj dopustiti da te „ne možeš ti to“ zaustavi od toga da uopće i pokušaš. Sve se čini teže i kompliciranije nego što to stvarno je. Ako si zacrtaš da nešto želiš ostvariti, nitko ti ne može reći da ti to ne možeš, čak ni ti sama.

mentalno zdravlje anksioznost tjeskoba negativne misli nisu istina pojavljuju u glavi rečenice mislimo a nisu istina

Još vijesti