Skincare smoothie

Rutina njege kože predstavlja nekoliko dragocjenih minuta u tvom danu kada možeš u potpunosti posvetiti pažnju sebi i uživati u malom ritualu ljepote. Kombiniranje različitih maski, seruma, ulja i krema stvara pravi mali čarobni trenutak koji svaka dama itekako zaslužuje. No, što raditi u danima kada se jednostavno ne možemo posvetiti dugotrajnom stajanju pred ogledalom?

Magdalena Ivić Kako preobraziti kožu u tri mjeseca? Magdalena Ivić ima savjete kako imati čistu i lijepu kožu

Nema više razloga za stresiranje zbog nedostatka vremena – TikTok nam je još jednom priskočio u pomoć s rješenjem za svakodnevne izazove! Upoznaj skincare smoothie, mješavinu tvojih omiljenih proizvoda. Ova inovativna tehnika podrazumijeva kombiniranje jedne doze svakog tvojeg omiljenog proizvoda za njegu kože na stražnjoj strani ruke, na dlanu ili na osnovi pakiranja pojedinog proizvoda. Rezultat? Brza i jednostavna primjena koja ne zahtijeva puno vremena kao tvoja uobičajena rutina.

Kako napraviti svoj skincare smoothie?

Razmišljaj o svojoj mješavini sastojaka isto kao što bi radila pravi smoothie. Želiš koristiti sve korisne i zdrave sastojke koji će osvježiti tvoju kožu i ostaviti je sjajnom. Počni s dobrom hidratantnom kremom i nekoliko kapi hidratantnog seruma kako bi poboljšala ten, a zatim dodaj slojeve drugih sastojaka, poput hijaluronske kiseline ili seruma vitamina C. Važno je biti oprezna prilikom miješanja sastojaka, pogotovo ako imaš osjetljivu kožu.

 

@haulsbyylilly Skincare smoothie at Sephora!!💗#grwm #fyp #beauty #preppy #foryou ♬ original sound - Phoebe

Da bi tvoj skincare smoothie bio zaista učinkovit, važno je pridržavati se nekoliko ključnih koraka i savjeta. Prvo, kada biraš proizvode za svoj skincare smoothie, fokusiraj se na sastojke koji se međusobno nadopunjuju. Na primjer, ako koristiš hidratantnu kremu s hijaluronskom kiselinom, dodaj serum vitamina C kako bi poboljšala antioksidativne vrijednosti. Igraj se s kombinacijama i prati kako koža reagira kako bi pronašla idealnu kombinaciju za svoje potrebe. Drugo, imaj na umu da nije svaki proizvod prikladan za ovu brzu rutinu. Kreme koje sadrže retinol ili druge snažne sastojke mogu biti preagresivne za kombiniranje. Stoga, sačuvaj ih za večernju rutinu njege kože ili pojedinačne primjene.

Juicy Bombs i e.l.f. puder Proizvodi za šminkanje i njegu kože koji su oduševili u zadnjih godinu dana: Top 15 preporuka

Osim toga, ne zaboravi na redovito pranje ruku prije diranja lica kako bi spriječila prijenos nečistoća na lice. Čisto okruženje važno je za očuvanje zdravlja kože i maksimalnu učinkovitost proizvoda koje koristiš.

Jedan od glavnih faktora uspješnog miksanja je je prilagodljivost. Neka to bude tvoj trenutak kreativnosti gdje možeš prilagoditi rutinu prema potrebama tvoje kože i trenutačnom stanju. Dodaj više hidratacije ako je tvoja koža suha ili koristi hranjivije kreme ako ti koža izgleda beživotno.

 

CeraVe i The Ordinary Jeftini, a dobri: 7 brendova za njegu lica koji su cijenom pristupačni, a rade kao da koštaju puno više

skincare smoothie krema serumi Miksanje njega kože tiktok trend

Još vijesti