Tužna djevojka

Ne radiš si ti to namjerno, ali svejedno opterećuješ svoje mentalno zdravlje i ono postaje lošije. Sve su ovo navike koje ima većina mladih danas, a niti ne shvaćaju koliko su loše za njih.

Danas puno više mladih nego ikada prije ima problema s mentalnim zdravljem. I ne, razlog za to nije taj što su mladi danas osjetljivi, nego to što su neke loše navike postale normalne i svakodnevne. Kako se mijenjaju vremena, tako se mijenjaju i navike ljudi. Mladi prije nisu toliko radili neke stvari, koliko ih rade novije generacije. U nekim se novijim navikama krije problem, piše Your Tango. Oni su razlog zašto sve više mladih ima problema s mentalnim zdravljem, a sigurno većinu njih i ti radiš. Iako nije moguće u potpunosti ih izbaciti iz života, možeš ih barem smanjiti – i tako pomoći sama sebi.

Napadaj panike Trikovi za smirivanje: Načini na koje si možeš pomoći kada imaš napadaj panike ili anksioznosti

1.Provodiš previše vremena na društvenim mrežama
Društvene su mreže najveći problem mladih. Ono što im radi najviše problema i što ih najviše sputava. Nećemo se praviti iznenađeni. Prvi i posebno velik problem je da se počnemo uspoređivati s ljudima na društvenim mrežama i njihovim životima, a većina toga što objavljuju nije realna slika. I zato kada se uspoređuješ s tim, uvijek budeš razočarana sa sobom i sa svojim životom. Naravno da će to onda utjecati na tvoje mentalno zdravlje. Iako sigurno nećeš prestati biti na društvenim mrežama, ono što možeš napraviti je da smanjiš količinu vremena koju tamo provodiš.

2.Hraniš se nezdravo i non stop si u fast foodu
Bitno je što jedeš i to ne samo zato jer će to utjecati na tvoj izgled, već i na to kako se osjećaš. Kada se hraniš kvalitetno, daješ svom mozgu i tijelu 'gorivo' da funkcionira kako treba. Kada se hraniš nezdravo i kada je tvoja prehrana puna Big Maca, a ne voća, to će utjecati i na to kako se osjećaš. Bitno je jesti kvalitetno i kada jedeš, sjesti i polako pojesti. Zato je dobra stvar ako vas mama tjera da jedete svi zajedno kao obitelj. Koliko ti god to ide na živce, to je dobro!

Sretna djevojka Umjesto da se stalno žališ i pričaš kako je tebi najgore: 5 navika koje trebaš u danu da bi bila sretnija

3.Svađaš se preko poruka
Rasprave preko poruka su loša stvar i to vjerojatno dobro znaš, ali to i dalje radiš. Svađati se i voditi užarene rasprave preko poruka nije dobra ideja. Tako će sve završiti puno gore. I onda ćeš danima razmišljati o tome i mučiti se s rekreiranjem tog razgovora u svojim mislima. To nikako ne može biti dobro za tebe. Pametnije je takve situacije ostaviti za raspravu uživo. Tako možeš bolje vidjeti emocije osobe, nećeš reći neke ružne stvari koje bi možda rekla preko poruke i riješit ćeš situaciju do kraja, što preko poruke isto nije uvijek moguće jer lako druga strana samo može prestati odgovarati.

4.Odustaješ od stvari prije nego i pokušaš
Nedostatak motivacije, negativno razmišljanje i prokrastinacija, to su tri problema koja sve više mladih ima. Odgađaš aktivnosti poput zadaće, pospremanja sobe ili skidanja šminke – i to te u konačnici dovodi do više problema nego što bi imala da si to sve odradila na vrijeme. Sve više mladi niti ne žele pokušati nešto napraviti jer pretpostavljaju da neće uspjeti - pa kako se onda isplati i pokušati? Jako loše razmišljanje! Tako nikada nećeš doći nigdje i samo ćeš biti sve nezadovoljnija sa sobom i svojim životom.

mentalno zdravlje mladi problemi razlozi sabotiranje radiš sama sebi Loše navike

Još vijesti