Ljetna frizura

Mlada kosa, ili poznatija kao baby hair nije svima slatka i simpatična. Neke cure provode sate ispred ogledala kako bi ukrotile mladu kosu da bude na mjestu.

I kada ju zagladiš gelom ili lakom, ona gotovo uvijek nađe načina da opet strši. Upravo to je problem mlade kose s kojom najveću borbu vode cure koje imaju kovrčavu kosu. One kad svežu rep, obavezno iskoči kovrčava mlada kosa koja nije dovoljno duga da stane u rep, a opet je dosta kruta i teško ju je zalizati nekim proizvodom. Ipak, postoje neki načini kako možeš barem pokušati smanjiti njezin rast da više ne moraš trošiti vrijeme kako ju zagladiti da ne strši.

1.Nemoj kosu imati stalno u repu ili punđi
Rep, punđa ili bilo kakve drugo vezanje kose uzrokuje pucanje vlasi. To je najviše vidljivo kod onih cura čija kosa je konstantno svezana i doslovno nikada nemaju prirodno raspuštenu svoju kosu. Zbog toga se i događa pojačani rast mlade kose jer vlasi sve više pucaju, a onda ostaju ti krajevi od ostatka pramena.

2.Koristi ulja i šampone protiv pucanja kose
Ulja i šamponi protiv pucanja vlasi kose mogu biti tvoj spas! Zbog njih će ti kosa biti čvršća te će se nahraniti, a samim time bi onda trebala i manje pucati. Manjim pucanjem nećeš imati toliko mlade kose, pa ju ni nećeš morati zaglađivati ako ju staviš u rep.

via GIPHY

3.Nemoj kosu stalno peglati i fenirati
Izrazito velika toplina kakvu dobivamo s peglom, figarom, fenom i drugim toplinskim uređajima isušuje kosu. Samim tim ponovo dolazimo do iste stvari, a to je da si vlasi pucaju jer je kosa presuha. Zato bi trebala izbjeći svakodnevno peglanje i feniranje, a ljeti, ako imaš priliku, kosu suši na prirodan način.

4.Nemoj se živcirati - UOPĆE
Opće je poznato da kada se živciraš, kosa si otpada. Kada smanjiš živciranje, kosa ponovo raste – zbog toga ti često nikne nova mlada kosa iznad čela. Kada si neko vrijeme opuštena i nisi preživjela neki veliki nervni slom, živci se opuštaju, a samim time onda kosa ne ispada, već raste nova pa s njome raste i mlada kosa. Zato se pokušaj uopće ne živcirati jer je stres povezan s padanjem, ali i rastom kose.

via GIPHY

5.Privremeno prestani koristiti proizvode za rast kose
Mlada kosa često zna poludjeti ako koristiš proizvode ili dodatke prehrani koji potiču rast kose i ostalih dlaka na tijelu. Zato ako ne vidiš rezultate u duljini ili gustoći svoje kose, ali ih vidiš na primjeru svoje mlade kose iznad čela, onda barem privremeno nemoj koristiti te proizvode da ti se rast tih mali vlasi smiri.

Afričke pletenice Raspetljavanje afro pletenica je teže nego što misliš: Ovoj curi je trebao cijeli dan

Šamponi za masnu kosu Kosa ti se masti odmah nakon pranja? 6 šampona koji se bore protiv masne kose

Kosa Frizura mlada kosa baby hair rast kose savjeti

Još vijesti