Slika nije pronađena

Kada je u pitanju zamišljanje i planiranje vaše sljedeće frizure normalno je da se pripremite, ali možete li zamisliti lošiji scenarij od dolaska u salon s fotografijom onoga što želite i odlaska iz salona s lookom koji vam uopće ne odgovara?

Sa stalnim trendovima s francuskim djevojkama, lako je ući u salon s visokim očekivanjima, ali završit sa šiškama koje manje djeluju kao 'šik komad iz Pariza' nego malo više kao ti iz vrtića. Srećom, stručnjakinja iz frizerskog salona u L.A.-ju otkrila je za Elite Daily kako pravilno odrezati šiške.


via GIPHY

Frizerka Lindsay Victoria je  u tom je procesu podijelila svojih šest pravila kojih se svi moraju pridržavati (da, čak i frizeri!) prilikom rezanja šiški, pa ćete znati točno što trebate reći svom frizeru.


1. Nemojte ih rezati previše tupo!

Victoria kaže da je jako važno stvarati dulje, mekše, teksturirane šiške. Sve što je previše tupo odrezano ili iznad obrva više će djelovati dječje. Ona također kaže da je, kako bi bili sigurni da će izgledati mekano i da će se lijepo stopiti, potrebno ih je stanjiti posebnim škaricama. To je dobar način da se osigura da nisu previše nezgrapne ili glomazne, a izgledat će mekše i bolje će se stopiti s ostatkom kose.


via GIPHY


2. Stopite bočne dijelove šiški s ostatkom kose

Ako volite prirodni look, preskočite nagle prijelaze jer to stvara prekid veze s ostatkom vaše frizure. Duže bočne strane šiški su obično bolje od četvrtastog i tupog oblika šiški jer će se tako stopiti s vašom kosom i uokvirit će vaše lice, objašnjava Victoria. Uz to, kaže da to olakšava puštanje šiški da izrastu kasnije i zahtijeva minimalno održavanje, osim ako taj look ne želite održati svježim.


via GIPHY


3. Duljinu šiški temeljite na veličini vašeg čela

Iako možda mislite da jednostavno možete odrezati šiške na određenu duljinu i to je to, varate se! Postoje neki drugi faktori koje trebate uzeti u obzir, uključujući veličinu vašeg čela. 'Ovisno o liniji vaše kose, morate promijeniti duljinu i stil šiški', kaže Victoria. Ako imate kraće čelo sa manje prostora između linije kose i obrva, obično je bolje da su šiške malo duže jer što kraće idete, više se zatvara vaše lice. Dulje čelo vam omogućava da odaberete malo kraće šiške.

via GIPHY


4. Prilagodite ih vašem obliku lica

Kao što je Victoria već istaknula, ne pristaje svakome isti oblik i stil šiški. Iako se svi mogu igrati sa stilom, važno je uzeti u obzir oblik lica prilikom odabira stila. Onima s okruglim licem je puno lakše oblikovati šiške. Nakon što razmotri oblik lica klijenta, obično za njega odabere šiške u stilu koji je suprotan obliku lica. Dakle, oštriji kutovi lica znače da biste trebali odabrati duže i mekše šiške, a ako imate zaobljeno lice, to znači da možete odabrati oštrije odrezane šiške.


via GIPHY


5. Riješite se okrugle četke

Ispada da je okrugla četka najveći mit lijepih šiški. Iako vam može biti prirodno sušiti šiške okruglom četkom, Victoria kaže: 'Ne želite svoje šiške učiniti prevelikima, pa ih nemojte sušiti okruglom četkom'. To zaista čini ogromnu razliku. 'Umjesto toga, sušite ih uskom, ravnom četkom u svim smjerovima', dodaje ona. Izgladite ih i krajeve lagano poravnajte.


via GIPHY


6. Koristite suhi šampon, čak i na svježe opranu kosu

Kada je riječ o održavanju kontrola nad šiškama i stiliziranju šiški tijekom svakodnevnog života, Victoria preporučuje korištenje nekih uobičajenih proizvoda bez obzira na sve. 'Suhi šampon je ključan, čak i na čistoj kosi', kaže ona. 'Pomaže kod toga da se šiške ne zamaste tijekom dana', dodaje.


via GIPHY


Dakle, da, čak i ako ne vjerujete, to je istina - svatko može imati lagane šiške poput Francuskinja, baš kao i one koje vidite na svom Pinterestu. Samo trebate znati prave trikove.

Foto: Unsplash/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Izbjegni groznu fazu kada su ti šiške ni kratke ni dugačke uz ove jednostavne, a efikasne frizure

Šiške su ponovno IN! Evo kako ih isfurati na devet načina koji odgovaraju svakom licu

BEAUTY HACKS Saznaj kakve šiške najbolje odgovaraju tvom obliku lica

Kosa lool Frizura stil šiške savjeti svaštara

Još vijesti