Crvena kosa

Kada dođe hladnije vrijeme, moraš posvetiti posebnu pažnju koži i njegovati ju više nego inače. Uvijek je koža ta koja je u fokusu, a što je s kosom? U ovo doba godine moraš prilagoditi i ovaj dio svoje beauty rutine.

Uništena i ispucala kosa neće izgledati dobro. Koliko god da ti je kosa duga, ako je uništena, to će se vidjeti i kvariti cijeli dojam. Kada dođe hladnije doba godine, moramo posvetiti dodatnu pažnju njezi kose i kože. Sada ćemo staviti fokus na kosu. Puno se manje priča o tome kakav utjecaj hladnoća ima na nju, a ima! I nije tu u pitanju samo vanjska hladnoća koja joj šteti, već i prejako grijanje. Kosi u hladnijim mjesecima štete neki proizvodi koje inače koristimo bez razmišljanja. Sada njihovo korištenje smanji koliko god više možeš. Evo koja to 4 tako štete.

Agnieszka Wirkus Ona ima odgovore na sva pitanja o kosi: Upoznaj Agnieszku Wirkus i saznaj savjete koji će pomoći i tvojoj kosi

1.Šampon za dubinsko čišćenje
Šamponi za dubinsko čišćenje zvuče kao da su „jači“ od običnih šampona – jesu. Iako su dio rutine koji nije loše imati, u zimskim mjesecima to baš i nije slučaj. I nisu tu samo ovaj jedan tip šampona. Svi šamponi koji su agresivniji i jači nisu dobri za korištenje zimi jer će ti skinuti s kose prirodna ulja, a u kombinaciji s hladnoćom, kosa bi ti zbog toga mogla početi više pucati. Pogotovo ako ovakve šampone koristiš redovito kod svakog pranja.

2.Sprejevi za kosu koji sadrže sol
Sigurno znaš one sprejeve za kosu koje kada pošpricaš, dobiješ blage valove i kosa izgleda kao da si izašla iz mora. Ukoliko imaš neki takav u svom ormariću u kupaoni, sada ga skloni. Oni će ti samo dodatno isušiti kosu, a u kombinaciji sa suhim zrakom koji vlada u prostorijama tijekom zime kada se više grije, to nije najbolja kombinacija za tvoju kosu.

Lijepa kosa Frizerke ovih 8 stvari NIKADA ne bi napravile svojoj kosi – zašto ih onda ti radiš?

3.Teška ulja
Njih možeš ostaviti u rutini, ali ih nemoj stavljati previše na kosu. Dodatno će ju otežati i kosa će ti izgledati kao da nema volumena i bit će sva spljoštena.

4.Lak za kosu
Naravno da ćeš i dalje koristiti lak za kosu, samo pokušaj da to bude što manje. U tu kategoriju spadaju i gelovi za kosu! Ovakvi proizvodi sadrže alkohol, koji također dodatno isušuje kosu i čini ju skloniju pucanju i listanju. I ovo je povezano sa suhim zrakom koji nastaje kada se grije. U zraku nema dovoljno vlažnosti i to nije dobro za tvoju kosu. Pogotovo kada na to dodaš ovakve proizvode koji ju dodatno isušuju.

njega kose tijekom zime loše za kosu šteti kosi Proizvodi isušuju kosu kosa više pucati što ne raditi kosi zimi

Još vijesti