Sušenje rublja

Svaka djevojka ima omiljenu vrstu donjeg rublja koji najradije nosi. Naravno da ne volimo kad nam se rubovi gaćica ocrtavaju na odjeći pa posežemo za gaćicama bez rubova ili pak tangama.

Tange su donje rublje osmišljeno za otvoreniju ili usku odjeću, no je li njihovo svakodnevno nošenje baš bezazleno?

Donosimo nekoliko problema koji se mogu pojaviti zbog pretjeranog nošenja tangi.

1. Tange mogu izazvati iritaciju

Ok, tange od čipke ili nekog drugog sintetičkog materijala mogu biti lijepe. No, često takvi materijali mogu dovesti do svrbeža ili iritacije. Prilikom kretanja i pogotovo ako ste kupile tange koje su možda malo premale, može doći do toga se čipka doslovce „usiječe“ u pojedine dijelove vagine, a trenje koje nastaje prilikom hodanja i kretanja može dovesti do iritacije kože. Ako želite izbjeći nešto takvo, umjesto čipkastih, sretniji su odabir tange od pamuka.

2. Tange nam mogu prenijeti bakterije

Stražnji dio tangi uključuje tanku vrpcu koja prianja uz anus. E sad, u debelom crijevu živi jedna bakterija za koju je sasvim normalno da se tu nalazi, a riječ je o Escherichiji coli. Iako je za debelo crijevo normalna, ako se pojavi u blizini vagine, napravit će itekakve probleme i uzrokovati bakterijsku vaginozu ili infekciju mokraćnog sustava. Zbog samog dizajna gaća, prijenos bakterija s područja anusa na područje vulve je itekako moguć.

3. Tange mogu iritirati hemoroide

Hemoroidi su nabubrene venske nakupine u rektalnom kanalu. Pa ako imate hemoroide, tanka traka na području anusa može samo pogoršati simptome iritiranjem rektalnog područja.

Ne znači sad da tange morate u potpunosti odbaciti ukoliko ih želite nositi, ali nosite ih umjereno i s oprezom. Bilo bi mudro porazmisliti o materijalu, da ne uzmete neki umjetni u kojem vam koža ne diše. Kao i uvijek, posebno valja voditi računa o higijeni intimnog područja.

Ovisno o stanju vašeg intimnog zdravlja, savjet po pitanju odabira najboljeg donjeg rublja možete uvijek tražiti kod ginekologa. 

tange tange mogu izazvati iritaciju tange prenose bakterije tange i hemoroidi tange i materijal tange i higijena intimnog područja

Još vijesti