Brijanje

Ljeto je vrijeme kada svi želimo pokazati svoje najbolje izdanje. To je sezona kada nosimo laganiju odjeću, uživamo u Suncu i izležavamo se na plaži. No, ljetni uvjeti mogu donijeti posebne probleme za našu kožu, osobito kada je riječ o brijanju.

Sunce, sol iz mora i klor iz bazena mogu isušiti kožu, činiti ju osjetljivijom na iritacije i posjekotine. Također, visoke temperature uzrokuju pojačano znojenje, što može otežati njegu kože nakon brijanja. Zbog toga je važno prilagoditi svoju rutinu brijanja ljetnim uvjetima kako bi izbjegla neugodne iritacije i održala kožu glatkom i zdravom.

via GIPHY


1. Hidratacija kože prije i poslije kupanja
Ljetni dani znače više vremena provedenog u vodi, bilo da je to more ili bazen. Slana voda i klor mogu isušiti tvoju kožu, što je može učiniti osjetljivijom na brijanje. Prije brijanja, hidratiziraj kožu odgovarajućim losionom ili kremom. Nakon kupanja, obavezno ponovno nanesi hidratantni proizvod kako bi vratila vlagu i elastičnost koži.

2. Biraj pravu britvicu za ljetne uvjete
Tijekom ljeta, koža je često izložena Suncu što može uzrokovati opekline ili suhoću. Koristi britvicu s više oštrica kako bi smanjila broj poteza i mogućnost iritacije. Redovito mijenjaj oštrice kako bi izbjegla korištenje tupe britvice koja može izazvati posjekotine, osobito na koži koja je već osjetljiva zbog Sunca.

via GIPHY


3. Brijanje u smjeru rasta dlačica zbog Sunca i znojenja
Ljetne temperature znače više znojenja, što može dovesti do češćih iritacija kože. Brijanje u smjeru rasta dlačica smanjuje rizik od uraslih dlačica i upala koje znoj može pogoršati. Ako se znojiš odmah nakon brijanja, operi obrijana područja hladnom vodom i nježno ih osuši kako bi spriječila iritacije.

4. Nakon brijanja izbjegavaj izravno Sunce
Nakon brijanja, koža je osjetljivija i sklona opekotinama. Pokušaj izbjegavati izravno Sunce barem 24 sata nakon brijanja. Ako to nije moguće, obavezno nanesi kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom kako bi zaštitila kožu od štetnih UV zraka. Ovo je posebno važno za područja kao što su noge i bikini zona koja su često izložena Suncu tijekom ljetnih aktivnosti.

via GIPHY


5. Njega kože nakon brijanja i kupanja
Nakon što se obriješ i provedeš dan na plaži, koža može biti dodatno nadražena od soli i Sunca. Koristi umirujući losion ili gel s aloe verom kako bi smanjila crvenilo i iritacije. Uz to, proizvodi s kamilicom ili mentolom mogu pružiti dodatno olakšanje i osvježenje nakon dugog dana na suncu.

Brijanje lica Trebaš li brijati lice? 5 razloga zašto je to dobra ideja i 5 razloga zašto bi trebala preskočiti

Britvica za brijanje Kako se pravilno obrijati „tamo dolje“: Koraci koje trebaš pratiti da to odradiš najbolje moguće

 

brijanje sunce More brijanje ljeti iritacije upale

Još vijesti