Slomljeno srce

Nemoj vjerovati u njih. Kada si tužna i kada se osjećaš baš loše, odlutaš i mislima na neka tamna mjesta. Naš nas sam mozak tada još dodatno sabotira i puni nam glavu lažima zbog kojih se onda osjećamo još gore.

Svi imaju one dane kada se osjećaju posebno tužno i pomalo čak i depresivno. Čini nam se da je sve loše, da ne možemo više ništa napraviti da popravimo situaciju i tuga nas guši. Što god da se dogodilo, vjerojatno nije toliko strašno koliko ti se na prvu čini. Kada prođe neko vrijeme, vidjet ćeš da ćeš biti bolje. Što sada možeš napraviti da bi se osjećala bolje? Za početak, možeš prestati vjerovati lošim mislima koje ti se roje u glavi. Kada smo tužni, sve vidimo crno i u glavi nam se vrte najlošiji scenariji i najlošije misli. Nemoj vjerovati tim mislima jer one nisu nužno istina. Pogotovo ovima.

1.Ti si za sve kriva
Nitko nije savršen i svi nekada griješimo. Puno puta sami sebe okrivljujemo za nešto što u realnosti uopće nije bila naša greška. Kada smo tužni, to tako ne vidimo i osjećamo se kao da smo itekako krivi. Često kada nastane neki problem, krivac nije samo jedna osoba, već sve uključene osobe, svaka po malo. Stvari nekada izmaknu kontroli, a čak i da jesi kriva, sve što sada možeš je ispričati se.

2.Nikog nije briga, ne gnjavi ljude sa svojim problemima
Kada te nešto muči, najgora je ideja to držati u sebi. Izbaci to nekako van. Popričaj s nekim kome vjeruješ. Ne gnjaviš ljude, sigurno će te osoba rado saslušati i dati ti savjet. Osjećat ćeš se puno bolje kada to podijeliš s nekim. Ako ti je teško podijeliti problem s nekim, pokušaj to iz sebe izbaciti uz pomoć umjetnosti – slikanja, sviranja, pjevanja.

Tuga Kada si tužna, ljuta ili uzrujana sjeti se ovih činjenica: 8 rečenica koje tada trebaš čuti

3.Nisi dovoljno dobra
Kada si tužna, nemoj se krenuti uspoređivati s nekim. Tada ćeš se samo osjećati 100 puta nesposobna, glupa ili ružna. Ne zato što stvarno jesi nego zato što si sada u takvom stanju i ne možeš niti razmišljati niti vidjeti pozitivno. Naravno da si dovoljno dobra, nemoj dopustiti da te mozak uvjeri u suprotno.

4.Nisi ni zaslužila drugo
Još jedan način na koji se krivimo i sami sebe dodatno spuštamo je da se uvjerimo da nismo ni zaslužili bolje. I tu se podsjećamo na neku grešku koju smo napravili još prije i zbog koje si opravdavamo da smo zaslužili biti tužni. Nije istina – jer što god da si napravila, zaslužuješ biti sretna i zadovoljna. Niti jedna greška ne može biti tako strašna.

Slika nije pronađena Kada se osjećaš tužno i loše: 8 stvari koje su besplatne, a za koje ljudi kažu da ih uvijek usreće

5.Nisi dobra osoba
Jedna loša odluka ili jedno loše ponašanje te ne čini lošom osobom. Dobra si osoba koja je napravila nešto ne baš pametno ili nešto ružno. Svima se događa. Nemoj dopustiti da te to definira kao osobu.

6.Misliš da će biti bolje? Neće
Naravno da hoće! Uvijek je najteže i najgore na početku, ali kako vrijeme prolazi, bit će ti sve bolje. Koliko god zvučalo glupo i kao klišej, ali vrijeme stvarno liječi sve rane. Kako će prolaziti dani i tjedni bit ćeš sve bolje i bolje.

7.Nije ju/ga briga za tebe
Obično je glavni izvor problema neka druga osoba. O kome god da se radilo, nemoj misliti da tu osobu nije briga za tebe. Možda te naljutila i rastužila, ali to ne isključuje njene osjećaje prema tebi.

tužna misli loše misli depresivna mentalno zdravlje laži govori naš mozak osjećamo još gore

Još vijesti