Čaša vode

Postoji toliko dobrobiti koje sa sobom donosi ispijanje veće količine vode dnevno, ali to sigurno već i sama znaš. A koliko bi to zapravo vode uopće trebali popiti u jednom danu?

Uvijek svi pričaju da trebamo piti puno vode dnevno, ali koliko je dosta? Je li isto za cure i dečke? I koliko je to zapravo čaša? Sada ćeš sve saznati! Za početak, da ponovimo najbitnije, piti dovoljno tekućine, idealno vode, kroz dan je izuzetno bitno! Ovo je dobro za tvoj imunitet, za tvoju kožu, da ti smanji glavobolje…a neki stručnjaci kažu čak i da naš mozak može zamijeniti izuzetnu žeđ i prepoznati ju kao glad. To nije loše znati ako si kao jednu od novogodišnjih odluka donijela da želiš skinuti koji kilogram. To su samo neke od dobrobiti ispijanja vode kroz dan. Popiti hrpetinu vode u jednom trenutku i misliti da si sada odradila dnevni unos nije način na koji se ovo radi i može čak biti i štetno.

Voda u bočici Zašto ne bi trebala piti iz plastične bočice – 5 razloga da ju već danas zamijeniš sa staklenom

Trebala bi pomalo kroz dan dolaziti do cilja. A koji on je? Medicinska stručnjakinja je za Glamour rekla da je za dečke to 3.7 litre vode dnevno, a za cure 2.7 litre vode dnevno. U čašama, to bi značilo da dečki trebaju popiti 15 i pol čaša vode, a cure 11 čaša. Ovdje se gledaju one manje čaše od 250 mililitara.

To je količina koju bi si trebali rasporediti kroz dan od jutra do spavanja. Idealno je popiti čašu vode odmah ujutro kada se ustaneš iz kreveta. Osim vode, ovoj količini tekućine se broje i ostale koje popiješ kroz dan poput sokova, čaja…ALI voda je najbolji izbor i trebala bi pokušavati što više vode popiti. Kava se ne broji u dnevni unos tekućine, kao ni alkohol. Za one koji se jednostavno ne sjete piti vodu kroz dan, dobro je rješenje bočica za vodu koju ćeš nositi gdje god ideš i imati sa sobom ako si primjerice u sobi i učiš ili gledaš seriju. Kad je kraj tebe, sjetit ćeš se i popiti iz nje.

Piti vodu Nekad niti ne kužimo da nam je loše zato što smo dehidrirali: 5 znakova da u danu piješ premalo vode

 

popiti vode u danu koliko čaša vode u danu za cure za dečke koliko je vode dovoljno popiti u danu

Još vijesti