Piti vodu

Pogotovo kada je vani vruće! To su dani kada trebaš popiti još malo više vode nego inače. Ukoliko vrijeme provodiš i vani na suncu, obavezno sa sobom uzmi bočicu, najbolje termo bocu da ti zadržava vodu hladnom.

Ispijanje vode sigurno ne shvaćaš dovoljno ozbiljno koliko bi trebala. Našem tijelu treba tekućina da bi funkcioniralo! Poseban je naglasak na ovome tijekom ljeta. Kada prolaziš kroz kuhinju, natoči si čašu vode. Ili kada ideš negdje, uzmi sa sobom bočicu vode. U danu bi cure trebale popiti oko dvije do dvije i pol litre vode! Zvuči puno, ali zapravo i nije. Računaj da prosječna čaša ima 0,3 litre vode, a bočica za vodu ili termos boca 0,5 litara. Po tome, ovisno o tome iz čega češće piješ, izračunaj koliko bi otprilike trebala popiti dnevno. A piješ li premalo vode ili taman? Ovih će ti 5 znakova otkriti da ti je tijelo dehidriralo i da ne piješ dovoljno tekućine.

1.Suha su ti usta, usne, a možda imaš i zadah
Koža ti je na usnama posebno suha i osjetiš da su ti usne oštrije? Moguće da ne piješ dovoljno. Obično će se prvo na licu vidjeti da piješ premalo vode. Osjetit ćeš da su ti i usta suha, a vezano za to, može ti se pojaviti i zadah.

2.Umorna si i kao da ti je mutno u glavi
Usred dana se počneš osjećati tako umorno i kao da ti je u glavi neka magla? Umjesto da napraviš kavu, popij prvo vode. To je jedan od znakova da si dehidrirala. Često te znakove interpretiramo kao znak da nam treba kava, ali tako si samo radimo još više štete i dodatno se dehidriramo. Prvo se napij vode, a onda ako ti bude i dalje umor tu, napravi kavu.

Uživanje u slatkom Neobične stvari koje se događaju s našim tijelom za vrijeme mjesečnice

3.Gladna si brzo nakon jela
Jela si, najela si se, ali kao da si i dalje gladna. Osim ako si u PMS-u i tijelo ti traži šećer ili junk food, objašnjenje za ovo može biti i nedostatak tekućine u tvom organizmu. Simptomi gladi i žeđi su jako slični i nekada ih zamijenimo. Ako ti se događaju ovakve situacije, da si gladna, a nema smisla da budeš, prvo popij vode pa vidi hoće li se stanje promijeniti.

4.Napuhnuta si i imaš zatvor
Da bi ti tijelo funkcioniralo, i da bi ti probava funkcionirala kako treba, treba joj hidratacije. Ukoliko to izostane i premalo piješ, možeš se početi osjećati napuhnuto ili imati zatvor. Nekada za napuhanost može biti krivac hrana, ali nekad, ako nisi jela nikakvu hranu koja napuhuje, jednostavno si žedna.

5.Hvataju te grčevi u mišićima
Grčevi mogu biti jako bolni i neugodni. Mogu se javljati jer ti u organizmu nedostaje nečega…primjerice VODE! Ukoliko te grčevi hvataju često, popij nekada šumeću tabletu s magnezijem, to će pomoći. Kao i naravno, povećanje dnevne količine vode.

Sram Sramotni problemi s izgledom i tijelom zbog kojih je curama neugodno: Nisi sama u ovih 10 situacija

Tijelo znakovi da si dehidrirala znakovi da piješ premalo vode trebaš popiti vode simptomi dehidracije što ako ne piješ dovoljno vode trebaš piti više vode

Još vijesti