Voda u bočici

Dosta je bitno piti što više vode kroz dan, pogotovo tijekom ljeta. No, ovo nije samo ljetna navika, već nešto što bi trebalo prakticirati kroz cijelu godinu. Kada imaš kraj sebe bocu vode, veće su šanse da ćeš stvarno i piti.

Često jednostavno zaboravimo da bi trebali popiti vode. Sjetimo se tek kad već dehidriramo. Kroz dan bi trebalo popiti barem neke 2.5 litre tekućine, idealno da što veći postotak te tekućine bude voda. Najlakši način za osigurati si da ćeš vodu stvarno i piti kroz dan je da uvijek kraj sebe imaš bočicu s vodom. U sobi dok si doma, u torbici kada negdje ideš...uvijek. Ako je i za tebe ta bočica još uvijek ona plastična, vrijeme je da se to promijeni. Staklene su najidealnije, ali i termo boce od nehrđajućeg čelika mogu biti super opcija da ti po vrućinama i zadrže vodu hladnom. Piti iz plastičnih bočica nije baš dobro iz više razloga, a evo i kojih.

Piti vodu Nekad niti ne kužimo da nam je loše zato što smo dehidrirali: 5 znakova da u danu piješ premalo vode

1.Plastične bočice su loše za okoliš
Ne moraš postati Greta Thunberg, ali ne bi bilo loše kada bi svi barem mrvicu više počeli brinuti o planeti i okolišu. Plastika je jedan od materijala kojima treba jako dugo da se razgrade. Završavaju tako bočice po šumama, morima, plažama… i zagađuju planetu. Neće se razgraditi za godinu dana i kao da se ništa nije dogodilo. Plastika se gomila i gomila i gomila. Ovo je mala promjena koju ti možeš napraviti za dobrobit planete na kojoj živiš.

2.Mogu sadržavati kemikalije
Po istraživanju koje je objavio NPR, plastična bočica iz koje piješ može ispustiti kemikalije i u vodu koju piješ iz nje. Sigurno ti ne zvuči dobro i sigurno piti plastiku – i nije.

Kourtney Kardashian Zdrave navike Kourtney Kardashian koje i ti možeš prepisati od nje – 8 njih koje nisu neizvedive

3.Šire se bakterije ako predugo piješ iz iste
Ako piješ iz plastične bočice, sigurno ju ne mijenjaš redovito i piješ iz jedne danima i tjednima. Loša ideja! Čini se bolje kupiti jednu plastičnu i iz nje piti mjesecima, nego kupiti staklenu koja je puno skuplja. Na bočici se mogu sakupljati i bakterije koje mogu dovesti do infekcije ili bolesti. Sigurno plastičnu bočicu nećeš moći tako dobro oprati kao staklenu.

4.Jeftinije je kupiti jednu staklenu
Kada se sve zbroji i oduzme, ako ćeš redovito mijenjati plastične bočice – koje iako jesu jeftine, ovako zapravo na njih trošiš puno novaca. Samo to ne osjetiš na džeparcu jer trošiš malo po malo. Isplativije je kupiti jednu staklenu ili od nehrđajućeg čelika i imati ju dugo dugo.

5.Staklene bočice izgledaju jako slatko – ima ih s različitim dizajnima
Boce s vodom koje kupiš u dućanu nisu toliko lijepe. Obične su. Ali, ako kupiš staklenu ili termos bocu, možeš birati između toliko lijepih i slatkih dizajna! Tvoja će bočica izgledati puno bolje i personaliziranije. Ima i fora bočica na kojima su oznake i možeš vidjeti koliko si mililitara do sada već popila.

 

 

plastična bočica Voda loše piti iz plastičnih bočica piti vodu zašto je loše piti vodu iz plastične bočice

Još vijesti