Osjećati se loše

Nije jednostavno pokušavati živjeti zdravo. Nekima ovo ide od ruke samo tako, a neki non stop zaboravljaju na zdrave navike i ne da im se ubacivati ih u svakodnevicu. Kroz neko vrijeme, tvoje će tijelo tražiti da se počneš bolje brinuti o njemu.

Jesti zdravo, kretati se i vježbati, spavati dovoljno…postoji puno načina na koje se možeš brinuti o svom tijelu i na koje bi se i trebala brinuti o njemu. Naše se tijelo može do neke granice nositi s nezdravim načinom života, ali kad-tad će ti početi slati signale da trebaš početi više obraćati pažnju na njega. Vjerojatno si i sama svjesna svojih loših navika, a ovo su znakovi koje ti šalje tijelo kada ti poručuje da si pretjerala. Kada prepoznaš neki od ovih 10 znakova na sebi, onda ti je to siguran znak da ti tvoje tijelo šalje upozorenja da se ne brineš dobro o njemu i da moraš promijeniti neke navike.

1.Non stop si umorna
Iako si odspavala dobrih 7-8 sati i tako spavaš svaki dan, svejedno si kroz dan umornija nego što se sjećaš da si to bila prije? Čini ti se da kroz dan nemaš energije? Kada nakon nekih stvari poput kave s frendicama, ručka, gledanja filma… postaneš umorna, to nije znak da ti treba još jedna kava taj dan, već da se ne brineš dobro o svom zdravlju.

2.Ne možeš se koncentrirati
Učenje ti ide tako teško i tako sporo jer se nikako ne možeš koncentrirati i zapamtiti stvari koje čitaš? To je još jedan od načina na koje ti tijelo poručuje da se ne brineš dobro o njemu. Možda ne spavaš dobro i treba mu odmora ili se možda ne hraniš dobro i treba mu hranjivih stvari koje će ga podići.

Kourtney Kardashian Zdrave navike Kourtney Kardashian koje i ti možeš prepisati od nje – 8 njih koje nisu neizvedive

3.Lako se razboliš
Kada se ne brinemo o tijelu kako treba, pada nam imunološki sustav i lako uhvatimo svaku bolest koja prođe pokraj nas. Nekada je razlog za to stresiranje, nekada činjenica da ne unosiš u tijelo dovoljno vitamina, a nekada je i znak nekog većeg zdravstvenog problema.

4.Tijelo te prejako boli nakon vježbanja
Kada ne vježbaš redovito, nakon vježbanja ćeš imati dobru upalu mišića. Trebala bi početi vježbati i kretati se redovito, u onoj mjeri koliko to tvoje tijelo u tom trenutku može podnijeti. Kada te tijelo boli nakon vježbanja, a netko si tko redovito ide u teretanu ili vježba, onda možda malo previše forsiraš tijelo, više nego što ono može podnijeti.

Naduti trbuh Trbuh ti je često napuhan kao da si se najela graha: Evo nekoliko razloga zašto si naduta

5.Nakon jela te boli trbuh
Nije baš normalno da nakon većina obroka osjećaš da te boli trbuh, da si jako napuhnuta ili da ti nije dobro. Moguće je da jedeš prevelike obroke (bolje je imati više manjih nego jedan ogroman), da jedeš nešto što tvom organizmu ne odgovara ili da jedeš previše ljute hrane, piješ previše alkohola… nije dobro ničega previše!

6.Izbijaju ti prištići
Kada se ne hraniš dobro ili kada si pod velikim stresom ili kada nešto nije dobro s tvojim tijelom – možeš početi dobivati i prištiće. Ne nužno na licu! Može to biti i na leđima, prsima, rukama ili bilo kojem dijelu tijela.

7.Glavobolje
Kada su ti glavobolje čest prijatelje, to ti je znak da je možda vrijeme da malo usporiš. Glavobolje se često javljaju kada stavljamo prevelik pritisak na sebe i non stop se stresiramo.

8.Ne možeš zaspati
Možda ne možeš zaspati jer te nešto jako muči i krene ti se motati po glavi kada legneš u krevet i ostaneš sama sa svojim mislima. No, isto tako može biti i da ti je tijelo preumorno, da ti je imunitet u padu ili da te hvata neka bolest.

9.Ispada ti kosa
Kada smo pod stresom, počet će nam pojačano ispadati kosa. To je jedan od načina na koji se naše tijelo nosi s prevelikim pritiskom.

10.Osjećaš se blah
Kada se osjećaš nekako čudno, nije ti baš „čisto“ u glavi jer ti se muti pred očima, ne možeš se fokusirati ili se jednostavno osjećaš nezainteresirano i bezvoljno, razlog može biti da si kronično dehidrirana, da ne jedeš dobro ili da ti u tijelu nedostaje nekog vitamina ili željeza te da moraš poboljšati prehranu.

#zdravlje Tijelo poručuje ne brineš dobro o tijelu šalje signale popraviti zdravlje znakovi ne brineš se o zdravlju

Još vijesti