Prištići na licu

Prištići se vole pojaviti baš u najnezgodnijem trenutku. Kao da znaju da nam se sprema neki bitan dan – e upravo se večer prije ili to jutro vole pojaviti nasred lica. Evo što u tom slučaju napraviti i spasiti situaciju.

Kada ti se pojavi prištić, najveća greška koju možeš napraviti je da ga kreneš odmah nemilosrdno mrcvariti. To neće pomoći i poboljšati situaciju. Dapače, može ju samo učiniti još gorom. Ako je to loša ideja, što napraviti? Postoje neke stvari koje će malo pomoći i poboljšati situaciju, ali nemoj ipak očekivati čudo. Da bi prištić prošao, treba vremena. Možeš samo pokušati poboljšati situaciju i učiniti ga manje vidljivim. Ovo su neke stvari koje će pomoći riješiti ga što brže i efikasnije. Ovisno o tome kakav ti je prištić i koliko je situacija „grozna“, neće ni svaka od ovih tehnika imati jednako dobar učinak. Morat ćeš pronaći onu koja najbolje funkcionira za tebe i tvoj prištić. No, svi su ovi načini učinkovitiji i bolji od samo stiskanja i masakriranja prištića.

1.Stavi led na prištić
Kada ti je prištić jako crven i bolan, nije pravo vrijeme za istiskati ga. Možeš ga pokušati smiriti tako da na njega staviš led. Ne direktno! Led zamotaj u čisti ručnik ili krpicu te tako prisloni na prištić i drži malo po malo nekih pet minuta. Kada ti postane hladno, odmakni led pa opet prisloni i tako pet minuta. Moglo bi malo pomoći.

2.Stavi naljepnicu za prištiće
Postoje za kupiti naljepnice koje se stavljaju na prištić. One su dobra stvar za sve koje povremeno muči neki prištić. Osim što će pomoći da se prištić prije smiri, također će te spriječiti da ga stalno diraš i pokušavaš stiskati.

Prištići Na licu ti se pojavio prištić baš kad ne treba i živcira te? Jedna cura ima fora taktiku kako ga uspješno sakriti

3.Ako prištić ima bijelu točkicu, onda je spreman za istiskivanje
Prištić je spreman za istiskivanje tek kada vidiš da se na sredini pojavila bijela točkica. Ali i tada trebaš to odraditi pametno da ne pogoršaš situaciju. Bitno je da opereš ruke i uzmeš papirnatu maramicu ili papirnati ručnik. Nemoj ga previše silovito stiskati da si ne oštetiš previše kožu. Lagano s različitih strana ga stišći.

4.Aspirin na prištić
Ovo nije nešto što preporučujemo, ali kada si u stisci i nemaš vremena niti nemaš ništa drugo pri ruci, neka ti zadnja opcija bude Aspirin. Tabletu treba smrviti i pomiješati s par kapi vode i staviti direktno na prištić. Nakon 10-15 minuta na prištiću, smanjit će ga i popraviti situaciju. No, ovo nije najbolje i najpametnije za tvoju kožu pa neka ovo stvarno bude zadnja opcija.

5.Stavi na njega gel koji ima salicilnu kiselinu
Postoje i različiti gelovi i serumi koji se stavljaju direktno na prištić i koji bi ga trebali „riješiti“. Takve stvari također mogu funkcionirati, samo je bitno da gledaš da se radi o proizvodu koji sadrži salicilnu kiselinu. Ona je taj sastojak koji će pomoći i smiriti situaciju.

 

 

6.Pomažu i proizvodi koji sadrže sastojak benzoyl peroxide
Postoje i skincare proizvodi koji sadrže benzoyl peroxide – još jedan sastojak koji će pomoći s prištićem. Ovo je sastojak kojeg ćeš pronaći u različitim proizvodima za liječenje akni, a možeš ga iskoristiti i za prištić kada je hitna situacija.

Prištići na licu Cura na društvenim mrežama otkrila neobičan proizvod zbog kojeg na licu nema ni P od prištića

7.Nauči kako ga prekriti sa šminkom
Umjesto da mrcvariš prištić, stavi na njega malo leda da se smiri, a onda ga prekrij sa šminkom. Staviti samo korektor preko nije najučinkovitija metoda. Prije nekog je vremena na TikToku bio viralan jedan način šminkanja koji najbolje prekriva prištiće. Bitno je da prije šminkanja imaš podlogu ili primer koji će ostaviti kožu ljepljivom, a onda pratiti korake koje je u videu pokazala i Mikayla.

 

@mikaylanogueira HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage ♬ original sound - Mikayla Nogueira

 

8.Koristi redovito gel za umivanje za problematičnu kožu
Da bi što više smanjila pojavu neželjenih prištića, koristi u svojoj rutini proizvode za problematičnu kožu. Gel za umivanje ili maska za lice mogu ti pomoći u održavanju kože bez prištića.

prištić kako ga riješiti kako da prištić ode što prije brzo rješavanje prištića metode smanjiti prištić kada se pojavi prištić

Još vijesti