U badiću na plaži

Svi jedva čekamo ljeto jer to znači i odmor, odlazak na more, chillanje, praznici…ali jedna stvar koja dolazi s ljetom je i pritisak oko izgleda. Cure si stavljaju pritisak da moraju izmršaviti i izgledati što bolje.

Skidanje u badić nekim curama nije toliko super jer to znači i da moraju pokazati svoje tijelo, a to im izaziva neugodnost. Nisu svi puni samopouzdanja i ne osjećaju se svi ugodno u vlastitom tijelu. Pogotovo kada dođe ljeto i kada pokazujemo malo više kože nego inače – primjerice na plaži. Za neke će to biti noćna mora! Ako si i ti jedna od tih cura i ne osjećaš se ugodno u badiću na plaži jer misliš da ne izgledaš dobro, da si debela, da ti previše strši trbuh, da ti se vide dlačice…ili imaš bilo kakvu drugu nesigurnost u vezi svog tijela, onda moraš čuti ovih 8 savjeta. Pomoći će ti da se osjećaš malo ugodnije!

1.Ne postoji jedan tip tijela koji je „za na plažu“
Jako bitno za znati. Iako možda misliš da za na plažu moraš biti mršava, to zapravo nije pravilo, već samo izmišljotina u koju su nas uvjerili mediji i društvene mreže. Nema jednog tipa tijela koje se može nazvati „tijelo za na plažu“. Svako je tijelo za na plažu! Zato postoje različiti modeli badića i različite veličine badića. Nije bitno imaš li 45 kilograma ili 65 kilograma, svejedno možeš obući badić i pokazati se na plaži bez imalo beda.

 

 

2.Kad počneš razmišljati negativno, stani pred ogledalo i daj si tri komplimenta
Kada te uhvati trenutak u kojem kreneš razmišljati negativno o svom tijelu, stani pred ogledalo i daj si tri komplimenta vezana za svoj izgled. Bilo kakva tri komplimenta! To će ti pomoći da ti se odmah promijeni način razmišljanja i da se počneš gledati mrvicu pozitivnije. Malo po malo! I slavne cure ovo rade!

Badići Kakav badić trebaš nositi s obzirom na svoj oblik tijela? Evo koji će ti najbolje stajati

3.Pronađi badić koji je najlaskaviji za tvoj tip tijela
Ne osjećaš se ugodno na plaži i misliš da ne izgledaš dobro? Pokušaj promijeniti badić! Nije svaki model badića jednako laskav za svaki oblik tijela. Na nekome će super stajati badić s volančićima, a na nekome onaj s visokim strukom. Trebaš stati ispred ogledala i vidjeti koji oblik tijela ti imaš i po njemu pronaći savršeni badić za sebe. Kada pronađeš savršen badić, odmah ćeš se i osjećati bolje.

 

 

4.Pronađi odjeću koja će ti pomoći sakriti tvoj najveći nedostatak, onaj koji te najviše muči
Ista stvar kao s odabirom badića. Ljeti ćeš se bolje osjećati ako nosiš odjeću u kojoj se osjećaš ugodno. Ima toliko različitih opcija! Sigurno ćeš se u nekoj osjećati dobro, samo moraš pronaći svoju dobitnu kombinaciju. Možda će to biti neki model kratkih hlačica, a možda bude i dugačka haljina. Samo budi otvorenog uma i isprobaj različite stvari.

5.Nemoj si stavljati nerealne ciljeve oko izgleda
Ako ćeš si stavljati nerealne ciljeve oko izgleda, osjećat ćeš se grozno jer ih naravno nećeš moći ispuniti – jer su nerealni! Ne možeš u mjesec dana totalno promijeniti svoje tijelo. Nekada za to treba puno duže. Ako si postavljaš već neke ciljeve oko izgleda, pokušaj ih postaviti da budu što realniji. Nemoj očekivati transformaciju u kratkom vremenu, to se ne događa.

6.Kada dođeš na plažu, dobro pogledaj ljude oko sebe – vidjet ćeš da te nitko ne gleda i ne osuđuje
Brineš se da će te na plaži drugi osuđivati ili ismijavati zbog toga kako izgledaš? Kada dođeš na plažu, kada se smjestiš i skineš u badić – sjedni kratko na ručnik i pogledaj malo oko sebe. Vidjet ćeš da se svatko bavi nekim svojim stvarima i da ne gleda previše druge. Ako te netko i gleda, to je zato jer gleda okolo pa si mu došla u vidokrug, ali sigurno te neće osuđivati zbog toga kako izgledaš. Ljudi te ne doživljavaju toliko koliko misliš.

Dixie D'Amelio - 7 Dixie D'Amelio u šljokičastom badiću kakav se ne viđa često na plaži – uzorak s kojim ćeš sijati

7.Stavi fokus na zabavu s prijateljima, a ne na to kako izgledaš
Umjesto da se fokusiraš na zabrinjavanje oko svog izgleda, fokusiraj se na zabavu s ekipom. Zaboravi na izgled. Tu si da uživaš, a nisi na modnoj pisti. Nije bitno kako izgledaš, već kako ćeš se provesti. Moraš si promijeniti taj način razmišljanja u glavi. Nije lako, ali nije ni nemoguće.

8.Smanji vrijeme koje provodiš na društvenim mrežama i to vrijeme iskoristi za kretanje
Kada si svaki dan non stop na društvenim mrežama i gledaš fotke influencerica koje izgledaju nevjerojatno dobro u badićima, samo si truješ mozak. Nemoguće je da uopće ne koristiš društvene mreže, ali pokušaj smanjiti količinu vremena koju provodiš skrolajući po njima. Manje ćeš gledati (fotošopirane) savršene fotke s plaže. Umjesto da pola sata skrolaš, uzmi tih pola sata za odraditi mali trening ili se pola sata odi rolati.

Ljeto plaža Tijelo Izgled Nesigurnosti samopouzdanje pritisak izgledati dobro na plaži tijelo za plažu osjećati se dobro u tijelu na plaži

Još vijesti