Doručak

Već svi znaju da je doručak najvažniji obrok u danu. Možda je ovo loša vijest za one koji ustaju rano i bude se gladni, ali najbolje vrijeme za doručak je 11 sati. 

Po jutru se dan poznaje pa tako i po dobrom doručku, no ako imate želju mršavjeti bolje je nakon buđenja pričekati nekoliko sati na doručak, objašnjava Tim Spector, profesor genetske epidemiologije na King's Collegeu u Londonu. 

Prvi obrok u danu trebao bi biti sredinom jutra zbog jednostavnog razloga – moderan način života donosi i kasne večere. Budući da postoje nebrojeni načini i savjeti za gubitak tjelesne težine potrebno je utvrditi koji su sigurni za zadravlje. A upravo vremenski ograničenu prehranu znanstvenici ističu kao način za zdravo mršavljenje.

Uz uravnoteženu prehranu tjelovježba je jako bitan element kod gubitka tjelesne težine. Osim toga ništa ne razbuđuje toliko dobro kao nekoliko pokreta tijelom. Iako može zvučati nelogično – ustati odmorni nakon sna da bismo se odmah umorili? Ova metoda je izrazito efikasna jer tijelu pomaže da se resetira od svih napora iz prethodnog dana i napuni energijom za sve ono što ga čeka u novom danu. 

Čak i vrapci na grani znaju da tjelovježba luči hormon endorfin koji diže raspoloženje, a utječe i na samopouzdanje. Sigurni smo da nema boljih prijatelja u procesu jutarnjeg buđenja i mršavljenja. Nije bitno da to bude pravi teški trening. Dovoljno je za početak 30 minuta trčanja ili joge

 

Nakon što pričekaš nekoliko sati za doručak pokušaj napraviti zdravu verziju za još bolji početak dana. Možeš koristiti omiljene namirnice ili pak dodati nešto novo i istraživati čari doručka. Donosimo nekoliko prijedloga: 

  • omlet s povrćem
  • tortilja s jajima i povrćem
  • zobena kaša s maslacem od kikirikija
  • granola s jogurtom i svježim voćem
  • puding s chia sjemenkama
  • avokado tost
  • smoothie.

 

 

 

doručak mršavljenje

Još vijesti