Cura u badiću

Svaka se cura zamara oko nekog dijela svog izgleda i misli da joj tijelo ne izgleda dobro. Nekome se ne sviđa njegov nos jer je prevelik, a nekome njegov trbuh jer ima rolice kada sjedne.

Nisu društvene mreže krive za iskrivljene standarde ljepote koje svi imamo. Postojali su oni i prije pojave Facebooka i Instagrama, a društvene su ih mreže samo dodatno pogurale. Otkad su mediji, postoje i rašireni standardi ljepote. Uvijek u časopisima i na TV-u vidimo cure koje izgledaju na isti kalup, a koje se uvrštava u kategoriju „zgodnih“. S obzirom da nam polako dolazi proljeće i ljeto, vrijeme je da sve djevojke podsjetimo da ovi standardi ljepote nisu realni i da si ih ne bi trebale postavljati. Ako se i ti nerviraš zbog neke od ovih stvari i misliš da si zbog nje ružna – nisi! Sve su ovo samo toksični standardi ljepote zbog kojih se ne bi trebala nervirati.

1.Strije se ne smiju vidjeti
Strije nemaju samo starije žene. Mogu ih imati i mlade cure. One će se pojaviti ako si recimo bila deblja i naglo si izgubila kilograme. I to je samo jedna od situacija zbog kojih ih možeš imati. One nisu nešto što bi trebala sakrit ili čega bi se trebala sramiti. Skroz su normalna pojava na ženskom tijelu.

Visina odjeće i izgled tijela Cura je pokazala kako visina struka i dužina majica mogu promijeniti cjelokupni izgled tijela

2.Treba imati skroz ravan trbuh
Rolice na trbuhu su znak da je netko debeo. NE! Rijetko tko neće imati rolice kada sjedne. A da ih imaš i kada stojiš, čemu drama. Ne bi trebala izbjegavati dvodijelni badić samo zato jer ti trbuh nije totalno ravan. Mnogima neće više biti skroz ravan nakon što pojede ručak. Smije ti se i kroz usku majicu ili haljinu nazirati trbuh, isto je skroz u redu.

3.Dlačice na rukama su nepoželjne
Neke cure jednostavno imaju tamnije dlačice i tako su im više uočljive i dlačice na rukama. Niti bi ih trebala brijati niti izbjeljivati ili se osjećati kao da imaš muškaste ruke zbog toga. Nemoj ih skrivati dugim rukavima jer to nije nešto čega bi se trebala sramiti. Dlačice su totalno normalna stvar i dio našeg tijela.

4.Tijelo u obliku pješčanog sata je must
Uski struk, a široki bokovi i naravno izražene grudi. Kim Kardashian je pokrenula trend da je ovaj oblik tijela lijep i popularan. I je lijep, ali je isto tako lijep i svaki drugi oblik tijela, a ne samo pješčani sat. Nije problem u tvom tijelu. Samo moraš znati kako obući svoj oblik tijela da izgleda dobro.

5.Celulit se mora skrivati
Celulit je još jedna stvar na ženskom tijelu koju mnogi smatraju manom, a zapravo je normalna pojava. Da, postoje različiti načini koji obećavaju da će te riješiti celulita i često i javne osobe i influencerice peglaju fotke da izgledaju kao da ga nemaju. Tako potiču razmišljanja da on nije normalan i da ga treba skrivati, što nikako nije istina. Damo se kladiti da celulit ima i ona slavna djevojka s kojom se uspoređuješ.

6.Prištići po tijelu su također veliko ne
Neki imaju prištiće na licu, a neki na leđima, neki na ramenima, a neki i na stražnjici. Prištići se mogu pojaviti svuda! Možda ti nisu ugodni, ali ne bi trebali biti niti izvor nesigurnosti. Uglavnom se pojavljuju s razlogom i samo trebaš otkriti zašto u tvom slučaju i riješit ćeš ih se. To se neće dogoditi preko noći i dok ne odu, ne bi se trebala nervirati oko njih.

7.Bikini zona mora biti savršeno obrijana i bez iritacije i prištića
Jedan dio tijela koji tijekom ljeta mora izgledati apsolutno savršeno je bikini zona. Ne smiju se vidjeti dlačice i mora izgledati glatko kao bebina guza. I onda se kreneš obrijati i izbije ti crvenilo ili se pojavi iritacija i misliš si da bi bilo bolje da nisi ništa niti dirala. Ovo je samo još jedna stvar koju nam je beauty industrija prodala kao manu. Okej je ako ti se vidi koja dlačica ili ako su kraće. Isto je okej i ako si dobila tu prištiće – nitko vjerojatno neće primijetiti osim tebe.

8.Tijekom ljeta ne bi trebala biti bijela kao kreda
Neki lako pocrne, drugi baš i ne. Tijekom ljeta se osjećamo loše ako smo bijeli kao kreda jer si mislimo da zbog toga ne izgledamo dobro u kratkim hlačicama ili badiću. Pogrešno! Naravno da na početku ljeta ne možeš odjednom već imati boju. Bolje je i biti bijela nego ići u solarij.

9.Moraš učiniti da ti grudi izgledaju što veće
Dok cure misle da su male grudi najveće prokletstvo koje ih je snašlo u životu, dečka kojeg pokušavaš zadiviti to ionako nije briga. Ne trebaju ti velike grudi da bi izgledala dobro ili da bi nosila majicu s dekolteom. Push up grudnjaci su neudobni i izgledaju neprirodno ispod majice. Kuži se da imaš dodatke pa čemu se onda opće stresirati i stavljati ih. Furaj svoje grudi ponosno bez obzira koje su veličine.

10.Trebala bi biti mršava, ali istovremeno i imati obline
Najzbunjeniji standard ljepote. Iako bi trebala biti što više mršava, trebala bi imati što veće obline. Iako se neke stvari mogu srediti vježbanjem, treba puno truda, rada i discipline što nije svatko spreman uložiti. Puno se puta uspoređuješ s tijelom neke osobe koja ga je obradila prije objave u photoshopu ili si je pomogla malo s plastičnim operacijama. Kada kreneš na dijetu, izgubit ćeš obline, a ako ih vratiš, dobit ćeš i trbuščić. Ili kreni vježbati ili si nemoj postavljati ovaj nerealni standard.

Bella Hadid na crvenom tepihu Trikovi kojima se koriste slavni da na crvenom tepihu izgledaju top – ovih 8 iskoristi i ti za maturalnu

standardi ljepote toksični standardi ljepote Ljeto Izgled pritisak stres izgled tijela zabrinjavaš bezveze nedostaci koji to nisu normalno

Još vijesti