Zadah

Ako ti smrdi iz usta to može biti iz različitih razloga. Od toga da si pojela nešto poput luka do toga da imaš zdravstvenih problema. Postoje neke namirnice koje mogu pomoći kod zadaha i koje vjerojatno imaš doma ili pri ruci.

Nije ugodno imati loš zadah. On će se osjetiti i kada ćeš samo pričati s drugim ljudima. To nije problem koji je bitan jedino ako se ideš vidjeti s dečkom. Drugi će oko tebe osjetiti da ti iz usta smrdi i moglo bi biti neugodno kada se krenu odmicati od tebe. Na svu sreću, postoje jednostavna rješenja za ovaj problem. Hrana i pića koja će ti pomoći popraviti zadah. Uvijek možeš staviti i žvaku, ali ona neće uvijek odraditi taj posao baš dobro. Ove su opcije zdravije i pomažu sigurno. Uz njih ćeš se riješiti lošeg zadaha i mogu ti pomoći da se on više ne pojavljuje.

1.Peršin
Kada pojedeš za ručak nešto zbog čega ti iz usta pomalo smrdi, možeš žvakati peršin! To će suzbiti zadah, ali je bitno da se radi o friškom listu peršina, ne sušenim verzijama. Nemoj ga pojesti, već ga samo žvači i kasnije ispljuni.

2.Ananas
Možeš i pojesti par kriški ananas ili popiti sok od ananasa koji je prirodniji i nema dodatnih šećera. Ovo je jedna finija opcija kako se riješiti zadaha.

Loš zadah Kako brzo provjeriti smrdi li ti iz usta: Na ovaj ćeš način najsigurnije i najbrže saznati

3.Voda
Nekada se on niti ne javlja zbog hrane. Ukoliko nisi nedavno ništa jela, ali ti iz usta ne miriše baš dobro, to može biti i znak da ti treba vode. Nije loše paziti da svaki dan piješ dovoljno vode. Tako ti se usta neće osušiti i neće se pojavljivati zadah.

4.Jogurt
Običan je jogurt itekako dobar za tebe i tvoj organizam. Tu ne mislimo na voćne jogurte, već na onaj običan bez ikakvog okusa. Osim što ti može pomoći sa zdravstvene strane, rješava i problem lošeg zadaha.

5.Mlijeko
Pomoć kod smrada iz usta nakon jela. Mlijeko! Vjerojatno ti nikada ne bi palo na pamet da ono može pomoći, ali odlično će suzbiti miomirise od ručka iz tvojih usta.

6.Sok od naranče bez šećera
Prirodni sok od naranče bez dodatnih šećera također može ubiti smrad iz usta. Još jedna opcija koja je fina i djelotvorna.

Jutarnji zadah Temeljiti ste u oralnoj higijeni, ali vam svejedno smrdi iz usta: Možda imate ove zdravstvene probleme

7.Čaj od mente ili zeleni čaj
Ako ćeš redovito svaki dan piti čaj od mente ili zeleni čaj, to ti može pomoći da više nemaš problema sa zadahom. Ovo može biti zdrava navika koju svatko može ubaciti u svoju svakodnevicu, a sada kada znaš da pomaže i sa zadahom, možda stvarno o njoj i razmisliš.

8.Jabuka
Jedna jabuka dnevno je zdrav međuobrok, ali pomaže i kada imaš problema sa zadahom.

zadah smrdi iz usta smrad iz usta kako riješiti što pomaže kod lošeg zadaha Hrana Voće popraviti zadah

Još vijesti