Slika nije pronađena

Ova još uvijek traje, a već nam stižu dobre vijesti za sljedeću školsku godinu. Naime, kako bi se povećao unos svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda Hrvatska počinje provedbu Školske sheme – besplatnih obroka voća, povrća i mlijeka za školsku djecu.

Za provedbu ovog novog cool programa osigurano je ukupno 23 milijuna kuna,a svaka osnovna i srednja škola koja želi sudjelovati u Školskoj shemi odabrat će lokalnog dobavljača koji će isporučivati voće i povrće i mlijeko, jogurt, vrhnje i sl.


Voće i povrće isporučivat će se i raspodjeljivati najmanje jednom tjedno, a mlijeko i mliječni proizvodi jednom tjedno najmanje 12 tjedana u nastavne dane u skladu sa školskim kalendarom tijekom cijele školske godine, izvijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Za isporuku školama prihvatljivi su mandarina, jabuka, kruška, šljiva, breskva, nektarina, trešnja, jagoda, rajčica i mrkva od voća i povrća, a mlijeko toplinski obrađeno postupkom pasterizacije, mlaćenica, kiselo mlijeko i vrhnje, jogurt, kefir i drugo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje od mlijeka i mliječnih proizvoda.

Foto: Shutterstock

I.I./

Pročitajte još:

Ne jedi gluposti – hrana od koje si samo još gladnij

Imaš li obline, oblik kruške ili si ravna - kako ostati fit sudeći prema tvojem tipu tijela?

Nosiš fiksni aparatić? Ovo je hrana koju moraš izbjegavati

Hrana Povrće škole Voće

Još vijesti