Vejpanje

Vjerojatno si svjesna toga da vejpanje nije dobro za tebe, a ako misliš da je ovo zdraviji način pušenja, onda si u zabludi. Svaka loša navika nosi sa sobom i neke posljedice, a ovo su samo neke od posljedice vejpanja za koje trebaš znati.

Vejpanje je postalo popularno, ali bilo bi bolje da nije. Ako si ga opravdavaš kao zdraviju verziju pušenja, nadamo se da znaš da si u krivu. Vejpanje nije dobro za tebe iz puno razloga. Vjerojatno znaš da za početak nije dobro za tvoja pluća. Postoji još dosta zdravstvenih razloga zbog kojih se vejpanje smatra opasnim, a mi ćemo ti sada reći još neke njegove posljedice o kojima se toliko ne priča, a koje bi te mogle nagnati da ga se ostaviš ili da ga ni ne pokušavaš. Svima nam je bitno da nam koža izgleda lijepo, čisto, zdravo, mladoliko… Na koje sve to načine vejpanje utječe na tvoju kožu otkrio je direktor jedne londonske klinike za Tylu. Uz sve posljedice koje već znaš, zapamti i ove 4.

1.Koža gubi hidrataciju
Kada koža gubi hidrataciju, gubi i sjaj, a prije će ti se pojaviti i bore. Iako si sada još daleko od njih, kasnije bi mogla požaliti.

Pušenje marihuane Istraživanje u Hrvatskoj pokazalo u kojem razredu srednje škole su mladi prvi puta zapalili joint

2.Pojava crvenila
Zbog vejpanja, mogu ti se krvne žile u licu suziti pa je krvi teže teći kroz njih, a onda se zbog toga javlja i crvenilo. Osim što ti se može javiti crvenilo, ton kože ti može izgledati i žutkasto jer vejpanje smeta za površinu kože tako da joj ograničava neke bitne hranjive tvari pa ono počne izgledati bolesno.

3.Prištići
Vejpanje narušava zdravlje kože jednako kao i cigarete. Uz sve ranije navedeno, može biti i razlog zašto ti se javljaju prištići. Točnije, vejpanje će odmoći u smislu da će ti biti teže riješiti ih se. Ono onemogućava koži da dobije dovoljno kisika da zacijeli i tako može potaknuti i da prištići dulje budu tu, ali i da se pojave.

4.Pojava suhih područja na koži
Kada imaš na koži područja gdje ti je koža izrazito suha onda tu ni šminka neće sjesti toliko dobro, a i moglo bi te iritirati. Pogotovo ako si netko tko ima kožnih problema, onda ih vejpanje može samo dodatno pogoršati.

vejpanje e-cigarete posljedice Koža lica utjecaj kako utječe na tvoju kožu problemi s kožom zbog vejpanja

Još vijesti