Akne/prištići na tijelu

Mučite li muku s aknama i prištićima po prsima, leđima ili nekim drugim dijelovima tijela? Možda u svojoj rutini tuširanja, radite jednu od grešaka, s kojom pogoršavate cijelu situaciju.

Dermatologinja Lindsey Zubritsky na svom je TikTok računu podijelila nešto što zapravo većina nas radi, a što dovodi do začepljenja pora i upalnih procesa na koži tijela.

„Primjećujem kako mnogi od vas stavljaju regenerator u kosu pa ga pustite da odstoji, dok je ispiranje regeneratora posljednji korak vašeg tuširanja“, rekla je ova doktorica u videu.

 

@dermguru Everything shower (and actually any shower) should never end with rinsing your conditioner. ALWAYS cleanse your body and face as the final step! #EverythingShower #Bacne #ShowerTok #acne #ChestAcne #Dermguru #DermTok ♬ original sound - habz.fx

 

No problem takve prakse je što se ostaci regeneratora slijevaju niz leđa, prsa i druge dijelove tijela te mogu samo uzrokovati neugodne akne.

Budući da su regeneratori obično gusti i kremasti, teško ih je učinkovito ukloniti samo vodom, zato bi pranje tijela trebao biti posljednji korak rutine tuširanja, a ne ispiranje regeneratora s kose.

Regeneratori u sebi imaju sastojke poput ulja koji čine kosu mekom, svilenkastom i poslušnom. No, ulja i drugi sastojci poput silikona, mogu biti itekako problematični, kada dođu u dodir s kožom na leđima ili drugim područjima sklonim aknama, jer stvaraju barijeru na površini pora te zarobljavaju mrtve stanice u njima.

Ako patite od akni na svome tijelu, možete čak razmisliti o tome da pranje kose i tijela budu dvije odvojene rutine. Možda će vam oduzeti više vremena, ali vrijedi pokušati, u trenucima dok pokušavate izliječiti bolne prišteve s površine vaše kože.

Djevojke s problemom akni Samouvjerena i s aknama: Kako da ništa ne poljulja vaše samopouzdanje ili ne naruši mentalno zdravlje?

Akne na leđima Zaboravi na sram zbog akni i prištića na leđima – 7 savjeta uz koje ćeš ih se riješiti zauvijek

akne na leđima akne na prsima regenerator čepi pore regenerator za kosu i akne kada staviti regenerator za kosu

Još vijesti