Slika nije pronađena

Izbijanje znoja kroz odjeću na bilo kojem dijelu tijela nije nešto što želimo, ali kada se kreneš znojiti ispod grudi i to se vidi na tvojoj majici – posebno nas počne hvatati panika. Dobra je vijest da ovo nije problem koji se ne može riješiti.

Riješiti, zamaskirati, pokušati izbjeći… ima različitih načina kako se nositi s problemom znojenja ispod grudi i svaki od ovih načina stvarno i djeluje. Neće svaki biti jednako dobar za svakoga, ali zato je super da ih imamo čak 9 pa možeš odabrati one koji su idealni za tebe. Tijekom ljeta kada su temperature visoke kao posljednjih dana čini nam se da se znojimo po cijelom tijelu, od nogu do kapaka na očima. Dio ispod grudi je jedan koji je također problematičan, a pogotovo za cure koje imaju veće grudi. Ovo su neki od načina kako spriječiti i sakriti mrlje od znoja ispod grudi.

1.Nosi dobar grudnjak
Kakav ćeš tip grudnjaka nositi ovisi o tvom stilu, ali ako se ljeti dosta znojiš na ovom području, može za to biti razlog tvoji grudnjak. Kao prvo, ako nosiš grudnjak koji ti je premali, znojenje će biti jače, ali isto tako, grudnjaci sa žicama, jako uski i neudobni, od previše čipke – svi oni mogu samo pojačati znojenje. Idealni su za ljeto najobičniji grudnjaci, što jednostavniji i lakši, to bolje, pamučni su go-to. Neće izgledati sexy i ženstveno, ali ne izgleda ni znoj ispod grudi.

2.Crna odjeća
Ovo je trik kako znojenje zamaskirati da se ne vidi. Crna odjeća sakriva znoj bolje od bilo koje druge boje. Neće smanjiti znojenje, samo se ono neće toliko vidjeti, u nekim se slučajevima neće uopće vidjeti.

3.Pamuk i lan su materijali u kojima ćeš se manje znojiti

Kada su najtopliji dani, a ti moraš negdje ići, nemoj birati odjeću u kojoj ćeš izgledati slatko, biraj onu u kojoj ćeš se što manje znojiti, a idealni materijali za tada su pamuk i lan. Svi oni umjetni materijali samo će pogoršati situaciju, potaknuti znojenje i istaknuti mrlje od znoja.

4.Nosi širu odjeću

Još jedan dobar trik s odjećom je da biraš odjeću koja nije skroz uska. Osim što će u širim majicama tvoje tijelo moći bolje disati, neće toliko upiti znoj pa se on neće niti vidjeti, jer neće prianjati uz tvoju kožu cijelo vrijeme kao uska majica.

5.Arganovo ulje

Ovo je način na koji možeš spriječiti znojenje, a u koji se kunu djevojke da radi. Ako imaš problem sa znojenjem, na područje ispod grudi bi trebala staviti nekoliko kapi arganovog ulja jer će ono umanjiti znojenje, ali i iritaciju kože koja se može pojaviti od znoja. Samo pričekaj da koža upije znoj prije nego odjeneš odjeću. Navodno pomaže ako ga stavljaš svaki dan jer će onda biti i bolji rezultati.

6.Stavi dezić i na ovo područje

Tko kaže da dezić ide samo ispod ruke? Možeš ga staviti i ispod grudi ako je ovo mjesto gdje se znojiš, ali nemoj stavljati običan dezić, jer on neće napraviti ništa, već antiperspirant, po mogućnosti kremasti ili neki tvrdi. Nemoj stavljati baš bilo kakav da ti ne izbije iritacija i prištići.

7.Uvijek imaj sa sobom vlažne maramice

Mali paketić vlažnih maramica neće zauzeti puno mjesta u tvojoj torbici, a može ti doći dobro u različitim situacijama, a jedna od njih je i znojenje. Samo pobriši s njim kožu, to će ju malo očistiti i osvježiti, a i ti ćeš se osjećati bolje. Svakako biraj vlažne maramice koje su nježne i koje nemaju u sebi parfema.

8.Puder u prahu

Baby puder je jedan od poznatijih načina za borbu protiv znojenja, proizvod koji će pomoći upiti znoj i popraviti situaciju. Neće biti djelotvoran dugo, ali će upiti znoj. Samo ga nanesi četkicom za šminku na ovaj dio tijela i možeš van!

9.Podloga za ispod grudnjaka

Zadnja opcija je da kupiš podlogu za ispod grudnjaka. Ovo ne preporučujemo kao prvu, drugu ili treću opciju, ali može dobro doći ako imaš neko važno fensi događanje na koje trebaš ići, poput maturalne, gdje ne želiš ništa prepustiti slučaju. Ove su podloge mali komadi materijala koji se stavlja ispod grudnjaka, a koji onda upijaju znoj da se on ne pojavljuje na odjeći. Možeš ih naručiti s web shopova poput Amazona ili AliExpressa.

Pogledajte još:

Kako da ti šiške stoje kako treba čak i kada je vani vruće i kada ti se lijepe za čelo? Isprobaj ovih 6 savjeta

Stavila si dezić, ali on kao da ne radi ništa i imaš ubrzo mrlje i smrad od znoja? Evo kako to spriječiti

Mali ljetni modni savjeti za cure s oblinama: Nema više znojenja i lijepljenja nogu dok nosiš haljinu

vrućine znoj ispod grudi znojenje

Još vijesti