Slaganje ormara

Jesen samo što nije tu, ali prema vremenu, osjećamo da je stigla. Samim time smo počeli vaditi toplije, jesenske komade iz ormara, a to govori samo jedno – vrijeme je za jesensko čišćenje i preslagivanje ormara.

Ako želiš da ti ormar uvijek bude uredan, a ujedno da ti i sve bude pri ruci, onda moraš znati za ove trikove. Oni su namijenjeni za jesensko čišćenje i preslagivanje ormara, a mogli bi ti puno pomoći ako se i ti uskoro pripremaš na ovaj pothvat. Uz ove trikove ćeš biti puno prije gotova nego inače, a sve će ti biti na svojem mjestu. Najbolje je organizirati se za početak jer organizacija čini pola posla!

Napravi plan prije svega
Prije nego što kreneš s čišćenjem, moraš napraviti plan. Plan se sastoji od toga gdje ćeš i na koju policu staviti koje stvari. Osim toga, bitno je da organiziraš police jer moraš odrediti na koju će ti stati koliko stvari. Naravno, uvijek računaš na to da neke police pretrpaš, a to su većinom one gdje stavljaš ljetnu odjeću pa ti to neće biti problem jer tu policu nećeš koristiti sve do iduće godine.

via GIPHY 

Izvadi svu odjeću van
Najbolje je da isprazniš cijeli ormar. Ako ćeš ići dio po dio, zaboravit ćeš na neke stvari koje više nećeš imati gdje strpati jer si dio već složila. Zato bi bilo najbolje da samo sve izvadiš van kako bi mogla procijeniti s čime sve raspolažeš i što trebaš pospremiti, a što ne.

Kylie Jenner Kylie Jenner pokazala kako joj izgleda ormar - i ostavila sve bez teksta

Odvoji svu ljetnu odjeću sa strane koju uopće nisi nosila ovog ljeta
Možda najbitnije pravilo je da odvojiš onu odjeću koju uopće nisi nosila u ljetnoj sezoni. Tako ćeš si osloboditi više mjesta, a istovremeno nećeš opet pospremati stvari koje uopće ne nosiš. Iduće ljeto će ti biti lakše kod pospremanja ormara zbog toga, a moći ćeš si kupiti i nešto novo. To što odvojiš možeš pokloniti, prodati ili ako je baš u lošem stanju – reciklirati!

via GIPHY

Odjeću za jesen i zimu slaži po kategorijama
Svaka polica mora biti kategorija za sebe. Ako ćeš slagati drugačije, uvijek će ti biti kaos, dok će ovako izgledati uredno, a i lakše ćeš se snaći kada ćeš nešto tražiti bez da kopaš po cijelom ormaru. Jesenska odjeća je deblja nego ljetna, pa za nju trebaš i više prostora, zato bi bilo dobro da ti jedna polica bude samo za majice, druga za džempere, a treća za traperice, tajice i trenirke.

Jesensku odjeću na vješalicama stavi bliže
Ako u ormaru imaš i vješalice, onda i njih treba organizirati. Primjer je da na lijevu stranu staviš svu ljetnu odjeću po vješalicama, a na desnu svu jesensku. Desne će ti uvijek biti prva i pri ruci pa ćeš tako dirati samo taj dio vješalica, dok ovaj dio na lijevima ti ne treba tako da neće kod njega ni doći do nereda sve do idućeg ljeta kada će ti ponovo trebati.

via GIPHY

Vjerujemo da će ti sada biti lakše, iako ti se preslagivanje odjeće čini kao prava muka. No, to možeš pretvoriti u dobru zabavu uz ove trikove, a vrijeme će ti na kraju brzo proći!

 

Ljetna moda 'Dosadni' ljetni komadi odjeće koji svima trebaju u ormaru - ovih 11 ćeš nositi non stop

Ormar Čišćenje organizacija ormara jesensko čišćenje ormara trikovi za uredan ormar

Još vijesti