Božićne dekoracije za sobu

Soba ti ne mora već sada izgledati potpuno okićeno, ali možeš lagano krenuti prebacivati ju u božićni mood. Trebaju ti neki mali detalji, a koje ćeš odabrati, ovisi o tome kako ti želiš da ti soba izgleda.

Krenuo je Advent, a to znači da više nema razloga čekati i da možeš početi ukrašavati i svoj prostor – svoju sobu. Ne treba ti ni puno ukrasa ni puno novaca da bi svojoj sobi dala dašak Božića, trebaš samo odabrati par detalja koji će biti i više nego dovoljni. Barem za sada. Pogotovo ako imaš malu sobu ne želiš pretjerati i zakrčiti si sav prostor. Koliko god da ti je soba velika ili mala, neke detalje možeš dodati u nju i učini ju svojim slatkim božićnim prostorom. Ovih 9 sitnica će odraditi taj posao itekako dobro. Odaberi onu ili one koje ti se sviđaju i kreni s uređivanjem sobe.

1.Mirisna svijeća

 

 

S obzirom da je Božić još ipak prilično daleko, možeš krenuti s nečim malim kao što je božićna svijeća. Osim što će izgledati lijepo, dat će tvojoj sobi miris Božića. Potraži baš one koje imaju neki božićni miris,.

2.Božićna posteljina

 

 

Obuci krevet u božićnu posteljinu i vidjet ćeš kako će ti to transformirati sobu. Nabacaj na njega i ukrasne jastučiće ili prebaci dekicu s blagdanskim motivima i to je to, imaš dobar početak.

Ekološka aktivistica Greta Savjeti za ekološki odgovoran Božić:Trikovi kojima možeš očuvati okoliš i zadržati duh blagdana

3.Stavi bor samo s lampicama

 

 

Ako imaš bor koji stavljaš u sobu, ali ti je ipak malo prerano sada ga već okititi, možeš ga postaviti i staviti na njega samo lampice. Ostatak ostavi za kasnije u prosincu. Neće izgledati toliko napadno, a ubacit će te u božićni mood.

4.Lampice

 

 

Ovo je dekoracija koja može stajati u tvojoj sobi tijekom cijele godine, tko kaže da su lampice samo za Božić. Iako je to vrijeme kada ih najčešće stavljamo, mogu ti biti ukras cijele godine. Zato neće izgledati čudno ni ako ih već sada staviš po sobi.

5.Pidžama

 

 

Dok ubacuješ svoju sobu u božićni ugođaj, ubaci i sebe usput. Vrijeme je da izvučeš svoju božićnu pidžamu i počneš ju nositi. Zašto čekati prosinac ili tjedan oko Božića?

6.Crveni detalji

 

 

Kombinacija crvenog i zelenog je nešto što nas podsjeća na Božić, a pogotovo crvena boja. Ako nemaš božićnu posteljinu ili dekicu, pogledaj imaš li nešto crveno. Već zbog toga što je crveno, izgledat će božićno.

Gledanje božićnih filmova može početi Božićni filmski maraton može početi: Donosimo listu najnovijih božićnih filmova 2022. koje jedva čekamo

7.Stavi na policu Orašara ili božićnu kuglu

 

 

Ili kakvu god drugu imaš božićnu dekoraciju! To može biti polica na kojoj ti stoje druge sitnice, ormarić pokraj kreveta ili radni stolić. Lijepo izgleda i ako imaš više manjih ukrasa pa ih staviš na više lokacija po sobi.

8.Objesi božićnu čarapu

 

 

Kod nas nije toliko tradicija stavljati poklone u božićne čarape, ali to ne znači da ti jedna ne može biti fora ukras u sobu. Pogotovo ako ju imaš negdje za objesiti na zid, pokraj prozora, na vrata – ma bilo gdje!

9.Umjetna borova grana

 

 

Ne stane svima u sobu bor, a ako si i ti jedna takva vlasnica male sobe ili ju dijeliš s nekime, možeš umjesto bora ubaciti borovu granu. Možeš ju staviti oko kreveta, na zid, oko prozora, ormara…izgledat će lijepo na bilo kojoj lokaciji.

Božić 2022 kako ukrasiti sobu za božić spavaća soba božićna atmosfera Detalji ukrasi

Još vijesti