Božićna soba

Zašto imati sobu kao i svi ostali? Postoji toliko načina za ukrasiti sobu i dati joj božićni duh da je šteta svake godine ponavljati isto ili koristiti najpopularnije ideje. Ove su manje popularne, ali su jednako lijepe.

Crvene dekoracije, šareni borić i lampice su tradicionalni ukrasi koje svi imamo doma i redovito ih svake godine stavljamo. I nema ništa loše u tome! Nećeš svake godine kupovati nove ukrase, naravno. Ipak, možeš ove godine dodati neki neuobičajeni, ali i dalje božićni, ukras u svoju sobu. Neki koji neće i svi ostali imati. Ovako će tvoja soba i dalje imati božićni štih, ali će biti i jedinstvena. Evo ideja kako to postići ove godine! Uz svoje dekoracije koje inače dodaš, ubaci i neki ovakav.

1.Zelena božićna grana i češeri
Prirodno božićno izdanje. Može izgledati jako lijepo ako naglasak staviš na prirodu. Ne mora biti šarenilo, plastika i lampice. Već umjesto toga obične zelene božićne grane, češeri, biljka crvena zvijezda i sušeno voće. Razmisli koje sve sitnice iz prirode možeš dodati u svoju sobu, poput imele, i neka ti to bude fokus.

 

 

2.Drveni ukrasi
Oni koji ne vole boje i šarenilo ukrasa kakvi su obično za Božić, mogu potražiti drvene ukrase. Postoji puno izbora po dućanima, ali ih često zaobiđemo i ne doživimo. Što je šteta, jer božićni drveni ukrasi mogu izgledati jako lijepo – i drugačije.

Božićne dekoracije za sobu Vrijeme je da ukrasiš svoju sobu! 9 prijedloga kako sobi dati dašak Božića bez puno posla

3.Biljka sadarka
Ova će biljka dati efekt snijega. Pogotovo ako ju pronađeš u umjetnom izdanju da ti može stajati dulje vremena u sobi. Možeš ju imati na jednom centralnom mjestu ili staviti po manje buketiće na više različitih mjesta u sobi.

 

 

4.Ispod drvca stavi fejk zamotane poklone
Da bi tvoj bor izgledao drugačije i bolje, dodaj ispod njega fejk ukrase. Zamotaj u šarene papire obične prazne kutije, stavi lijepe mašne i neka budu dekoracija. Možeš staviti i prave poklone ako si ih već kupila i planiraš nekoga darivati.

5.Na svoje plišance stavi božićnu kapicu
Veliki plišanci u sobi mogu lako doživjeti božićnu preobrazbu! Stavi nekima kapice, šalove, božićne pulovere koje ne nosiš, kakve god imaš božićne modne dodatke, ukrasi ih s njima. Tako će u tren oka i oni postati božićna dekoracija.

 

 

6.Napravi sama svoje ukrase od papira
Postoji MILIJUN različitih načina kako napraviti ukrase od papira. Samo otvori bilo koju društvenu mrežu i pronaći ćeš u 5 minuta toliko ideja da ćeš ih imati za narednih nekoliko godina. Možeš raditi velike pahuljice od papira ili cvjetove od praznih rola WC papira!

Pahuljice od papira Evo ideje kako napraviti pahuljice od papira u XXL izdanju: Dekoriraj sobu kao profesionalka, a za „siću“

7.Samo lampice
Minimalističko ukrašavanje sobe za Božić. Ne treba ti hrpa ukrasa. Dovoljno je da samo imaš lampice. Postavi ih po sobi i već ćeš se osjećati više blagdanski. Ukrasi malo drvce s njima ili ih stavi na prozor.

 

 

8.Bor ukrasi sušenim kriškama naranča i/ili božićnim kolačićima
Umjesto s kuglicama, bor možeš ukrasiti i s hrpom drugih stvari, a jedna od njih je sušeno voće ili božićni suhi kolačići. Na oboje se mogu staviti ukrasne trakice uz pomoć kojih ćeš ih objesiti na svoje drvce. Takav bor neće svatko imati!

9.Bež i smeđi tonovi
Umjesto crvene boje neka kod tebe prevladava smeđa i bež! Može izgledati elegantnije, jednostavnije i drugačije. Toliko smo navikli crvenu boju povezivati s Božićem da zaboravimo da ne mora baš svaki put sve biti crveno. I ovako ti soba može izgledati jako lijepo.

 

 

10.Napravi drugačije drvce – sa knjigama ili napravi oblik s lampicama na zidu
Nemaš drvce za staviti u sobu? Nikakav problem! Postoje i drugi načini kako ga imati, ali u malo neobičnijem obliku. Možeš ga složiti od knjiga, praznih boca ili samo uz pomoć lampica na zidu „nacrtati“ oblik bora.

Božić 2022 ukrašavanje sobe za božić uređivanje sobe božićne dekoracije spavaća soba kako ukrasiti ideje za ukrasiti sobu

Još vijesti