Freaky Friday

Teen klasici! Jednako ih vole gledati sve generacije, ali posebno će ti biti zanimljivi upravo sada jer ćeš se moći poistovjetiti s likovima i situacijama u kojima su se našli.

Tijekom prošlih desetljeća izašli su neki teen filmovi koji su dosegnuli kultni status. Toliko su dobri da ih gledaju generacija za generacijom. Jednostavno ne možeš izaći iz teen godina bez da pogledaš sve ove kultne teen filmove! Većina njih naginje na romantičnu stranu pa bi mogli biti zanimljiviji curama nego dečkima, ali hej, nema ništa loše u tome da i dečki nekada pogledaju neki ovakav film – možda dobiju ideju kako osvojiti curu. U moru teen filmova koji postoje, izdvajamo ti 12 naslova koji se posebno ističu i koje svatko mora pogledati u tinejdžerskim godinama.

1.To All The Boys I’ve Loved Before
Priča o Lari Jean i ljubavnim pismima koje je pisala svojim simpatijama (a njena sestra potajno poslala svima njima) postala je prava filmska senzacija.

2.Freaky Friday
Zamisli da ti i mama zamijenite tijela na neko vrijeme? Koji bi to kaos bio! E pa upravo se to dogodilo srednjoškolki koja je u središtu ove komedije.

3.Love, Simon
Priča o Simonu i njegovom putu „izlaska iz ormara“. Otkrivanje svoje seksualnosti drugima nije uvijek najlakše, a ovaj ti film može u tome pomoći.

4.Easy A
Koliku moć ima jedna mala glasina i koliko trač koji si bezveze izrekla može nekome promijeniti život? Saznat ćeš u ovom filmu.

5.The Perks of Being a Wallflower
Ovaj se film dotiče raznih osjetljivih tema poput depresije, smrti, samoubojstva i seksualnog zlostavljanja. I da, u pitanju je teen film.

6.Clueless
Iako je iz 1995. godine, nemoj da te to zaustavi u gledanju ovog filma. Osim što je zabavan, ima super modne trenutke i makeover scenu! Totalno girly.

7.Mean Girls
Trebamo li ti uopće išta reći o filmu „Mean Girls“? Nema tko ne zna za njega, a ako si samo čula da se priča o njemu, a nisi ga pogledala – obavezno moraš.

8.The Edge of Seventeen
Iako možda nije poznat kao neki drugi filmovi na ovoj listi, itekako je dobar i sigurno ćeš se zabaviti gledajući ga, a možda čak i poistovjetiti s nekim scenama.

To All The Boys Stvari koje su normalne u filmovima, a čudne u stvarnom životu – 22 njih koje ne bi nikada radili

9.Booksmart
Ovo je film za sve one koji su u srednjoj fokusirani samo na ocjene i učenje jer već sada znaju koji faks žele upisati i imaju velike ambicije.

10.The Sisterhood of the Traveling Pants
Film koji slavi prijateljstvo! Možda ti je promaknuo jer se o njemu više ne priča toliko, ali vrijedi ga pogledati. Usput ćeš vidjeti i Blake Lively u njenim mladim glumačkim danima.

11.10 Things I Hate About You
Mnoge cure žele dečka koji će napraviti neku veliku romantičnu gestu kao Heath Leadger u ovom filmu. Još jedan srednjoškolki klasik koji je malo stariji, ali trebao bi se pronaći na tvojoj listi.

12.Do Revenge
Film od prošle godine koji će ti pokazati da osveta nije najbolje rješenje. Ova se srednjoškolka uplela u pravu zbrku – i to sve samo zato jer se htjela osvetiti bivšem dečku.

Mala sirena i Petar Pan Disney fanovi su otkrili poveznicu između „Male sirene“ i „Petra Pana“ - spaja ih jedan lik

Filmovi teen filmovi lista filmova pogledati u teen godinama filmovi za mlade girly filmovi srednjoškolski filmovi

Još vijesti