Ljeto

Nemoj cijelo ljeto provesti u svojoj sobi gledajući serije. Iskoristi ga da se odmoriš, ali kada se dobro naspavaš, pokreni se i kreni s nekim aktivnostima. To ti je zadnje ljeto prije odlaska na fakultet, koji će biti jedna velika promjena.

Odlazak na fakultet će promijeniti tvoj život, a pogotovo ako ideš studirati u neki drugi grad koji je udaljen od mjesta gdje živiš. Čeka te nešto novo i uzbudljivo! Ovo je jedna od onih promjena koje mogu biti super za tebe, samo ju moraš prigrliti i iskoristiti sve mogućnosti. Ipak, prije nego dođeš do toga, čeka te ljeto. Iskoristi ga da se odmoriš, zabaviš i stvoriš uspomene za pamćenje prije nego ti se život malo promijeni. Provedi vrijeme s obitelji, prijateljima, ali i sama sa sobom. Na ovoj bucket listi ćeš pronaći nekoliko prijedloga za svaku od ovih opcija. Ubaci ih u svoj ljetni raspored, nećeš požaliti.

1.Otiđi na more s frendicama
Ili na cjelodnevno kupanje na obližnju rijeku! To može biti vaše malo zajedničko putovanje ovog ljeta. Spakirajte hranu, pića, društvene igre…i dobro se zabavite.

2.Nauči osnove kuhanja s mamom ili tatom
Provest ćeš vrijeme s roditeljima, a usput ćeš i naučiti nešto što će ti dobro doći kada kreneš na fakultet. Iako se studenti hrane u menzama, nekada ćeš morati i sama nešto skuhati.

3.Isprobaj neki novi hobi
Imaš cijelo ljeto ispred sebe! Kad-tad će ti postati dosadno, a ne možeš niti uvijek ovisi o drugima i njihovom slobodnom vremenu – jer neće uvijek biti slobodni. Zato pronađi i isprobaj neki novi hobi. Tko zna, možda pronađeš aktivnost koja ti baš sjedne.

Cura s balonima Neka ti rođendan bude još bolji i posebniji: 15 stvari koje MORAŠ napraviti na taj dan

4.Javi se prijateljima iz srednje i dogovori druženje
Iako je srednja završila, nemoj dopustiti da se tvoja ekipa raziđe. Dogovori nekada ovo ljeto druženje s njima. Sigurno se može pronaći neki dan kada ste svi slobodni.

5.Izađi iz svoje komfor zone
Napravi nešto ludo! Nešto što se nikada ne bi usudila! Naravno, dok god je legalno i ne stavlja tebe ili druge u opasnost. Što će to biti, ti odluči. Bitno je samo da izađeš iz svoje sigurne zone.

6.Sastavi listu od 10 filmova koje jako želiš pogledati i kreni s gledanjem
Svi imamo filmove koje želimo pogledati, ali nikako. Eto prilike. Ljeto je, imaš vremena, gdje ćeš bolje. Sastavi listu od 10 filmova i kreni gledati. Nemoj pretjerati i napraviti preveliku listu i provesti ljeto zatvorena doma pred ekranom! Možeš na nju staviti i klasike koje svi znaju, ali ti do sada nikada nisi pogledala.

7.Pročitaj knjigu
Nakon sve one lektire, ovo ti možda ne zvuči privlačno, ALI ako pronađeš knjigu u žanru u kojem voliš i gledati filmove, mogla bi uživati.

8.Organiziraj obiteljsko druženje s društvenim igrama
Nemoj zaboraviti i provesti neko kvalitetno vrijeme s obitelji. Nekada kada ste svi doma i ne radite ništa, možete imati druženje uz društvene igre. Bit će zabavno i tvojim roditeljima sigurno itekako drago.

9.Obiđi svoje omiljene lokacije u svom gradu
Ako ideš na fakultet u neki drugi grad koji je malo dalje i nećeš moći svaki vikend dolaziti doma, onda je sada pravo vrijeme da obiđeš sve svoje omiljene lokacije u mjestu gdje živiš. Nećeš ih više moći posjećivati tako često kao do sada.

Slika nije pronađena Što svatko mora napraviti barem jednom u životu? Ovo je top 9 stvari koje svi trebaju iskusiti

10.Napravi narukvice prijateljstva za najbolje frendice (ili dečka)
Dobre su šanse da više nećeš moći vidjeti svaki dan dečka ili najbolju frendicu, a ovako ćete imati nešto što će vas spajati i podsjećati jedno na drugo. Internet je prepun tutoriala kako napraviti različite narukvice, samo ti treba volja.

11.Napravi promjenu na sebi koju već duže želiš
Ošišati kosu? Pofarbati se? Staviti pirs? Izmršaviti? Promijeniti stil? Do jeseni postani nova ti!

12.Uzmi fotić i fotkaj cijelo ljeto uspomene i na kraju odnesi isprintati/razviti fotke
Što god radila ovo ljeto, uzmi fotić, možeš čak i onaj old school koji ide na film, i fotkaj uspomene. Na kraju ljeta fotke isprintaj ili razvi i spremi u album. Bit će ti to jako lijepa uspomena.

Bucket lista Ljeto prije faksa iskoristi ljeto aktivnosti za ljeto za mlade lista

Još vijesti