Pobjeda

Svi se nekada zakačimo s ljudima i naravno da tada, svaki put, želimo pobijediti u toj svađi ili raspravi. Tko ne voli pobjeđivati? Uz ove ćeš psihološke trikove i ti od sada svaki put iz takvih situacija izlaziti kao pobjednik.

Kako pobijediti svaki put i to na fer način? Sada ćeš to naučiti. Ukoliko nemaš još tu vještinu, nije sve izgubljeno jer ju još uvijek možeš naučiti. Kako bi svakoga pobijedila bez imalo muke, uzmi savjete iz psihologije. Postoje psihološki trikovi koji se mogu primijeniti u ovakvim situacijama, a koji će ti pomoći. Kada smo u nekoj svađi ili raspravi, većinom nismo hladne glave i preuzme nas trenutak. Teško je iskulirati, ali uvijek je najbolji savjet da se u takvim situacijama prvo smiriš. Kako ne bi rekla nešto što ćeš kasnije požaliti ili da nešto bitno ne zaboraviš reći. Ako želiš pobijediti u svakoj svađi ili raspravi, evo kako u tome uspjeti.

1.Nemoj dopustiti da druga osoba vidi koliko si uzrujana
Moraš izgledati smireno i zadržati kontrolu. Kada nas netko ljuti, počet ćemo vikati ili koristiti uvrede u govoru – to ne bi smjela raditi jer tako pokazuješ da nisi smirena. Osim što ovako možeš drugu osobu dodatno izbaciti iz takta, također ju tjeraš da priča i ona smireno – i samim time će i svađa biti manja i veće su šanse da ćete se razumjeti i doći do rješenja.

2.Dobro slušaj što ti govori
Kada se svađamo, samo čekamo da mi možemo reći svoje, a ne slušamo zapravo drugu osobu. Kada bi ju slušala, shvatila bi kakve gluposti nekada priča i da su joj argumenti loši. I tako ćeš ju lakše pobijediti u svađi jer ćeš ti imati bolje argumente.

Zaljubljeni par Kako izbjeći probleme i svađe u vezi: 5 psiholoških trikova uz koje ti veza može procvjetati

3.Pokaži da ju razumiješ
Da bi pobijedila u svađi, moraš pokazati osobi da ju razumiješ i da razumiješ njeno gledište. Tako će se ona osjećati bolje i lakše ćeš ju okrenuti na svoju stranu. Čak i kada ti njeno stajalište nema smisla i totalno je glupo, nema veze, pokaži da razumiješ.

4.Pitaj pitanja
Postavljaj pitanja koja će natjerati osobu da ti bolje objasni zašto se sada svađa oko toga, to će ju možda u nekom trenu ostaviti bez ičega više za reći jer će i sama shvatiti da nema smisla. Pitanja poput „I što ti sad ovime misliš postići?“ ili „Imaš li dokaze za to što pričaš?“.

5.Vodi se logikom da dokažeš da si u pravu
Ljudi u svađi većinom nisu logični, a zapravo to može biti dobar način kako pobijediti u svakoj. Umjesto da samo bacaš uvrede, razmisli o logičnosti stvari koje osoba s kojom se svađaš priča i „lupi“ ih s tim. Pokaži im da stvari koje pričaju nemaju ni malo logike, neće se više imati kako braniti.

6.Kada krene pričati o nečemu što nije direktno vezano za temu rasprave, vrati fokus na tu temu
„Ali nismo o tome pričali“ ili „To uopće nije ono o čemu sada pričamo“ su dobri načini kako osobu još malo poljuljati i ostaviti ju kratko bez teksta. Nemoj dopuštati da svađa ode u druge vode, već da ostanete u temi koja je bila problem.

7.Nemoj vikati i podizati glas
Koliko god da si ljuta, prije nego što ideš nešto reći, duboko udahni. Nemoj dizati glas jer ćeš tako samo pokazati koliko si bijesna, a ne želiš da to druga strana zna jer može to iskoristiti protiv tebe.

8.Daj osobi kompliment
To će ih izbaciti iz ravnoteže i moguće da će ti popustiti. Svaka osoba voli komplimente i reagira kada ga dobije. Tako i u svađi. Samo im reci nešto lijepo i veće su šanse da će se smiriti malo i popustiti ti.

Ljuta djevojka Živciranje kao neprijatelj broj jedan: 8 stvari oko kojih se svi nerviramo, a ne bismo trebali uopće

9.Kopiraj govor tijela osobe s kojom se svađaš
Ako osoba nagne glavu u desnu stranu, nagni i ti glavu u desnu stranu ili ako prekriži ruke, prekriži i ti ruke. Kopiraj njihov govor tijela. Ovo je jedna od najpopularnijih metoda kako okrenuti nekoga na svoju stranu. Usput će ti biti i zabavno.

10.Ti budi ta koja će inicirati primirje ili rješenje problema
Naravno, koje će biti u tvoju korist. Postoji nešto nazvano „učinak sidra“ koji se redovito koristi u poslovnom svijetu, a to možeš koristiti i ti kada se svađaš. Ona strana koja prva napravi korak prema pomirenju i koja da prijedlog kako riješiti situaciju – veće su šanse da će i ti pobijediti i da će biti po njihovom.

svađanje kako pobijediti u svađi kako pobijediti u raspravi da uvijek bude sve po tom psihološki savjeti psihološki trikovi

Još vijesti