Slika nije pronađena

Živciranje je nekada neophodno s obzirom na to da se radi o osjećaju kojeg teško možemo kontrolirati. U tom trenutku smo ljuti na cijeli svijet i smetaju nas stvari koje nas inače možda uopće ne smetaju, ali je i općepoznato kako se često nepotrebno živciramo u nekim situacijama.

Osjećaje je zaista vrlo teško kontrolirati, pa tako i živciranje, ali to ne znači da je to u potpunosti nemoguće. Nekada nismo ni svjesni koliko dobro možemo kontrolirati neke situacije, a trebamo uložiti samo malo truda. Isto to vrijedi i kod živciranja jer se većina nas često živcira oko nekih stvari i situacija oko kojih se uopće ne bi trebali uzbuđivati jer ipak postoje drugi i veći problemi kojima bismo trebali pridodavati više pažnje.

1.Odjeća
Ruku na srce, cure se barem nekoliko puta tjedno nađu u situaciji kada se živciraju zbog odjeće. Bilo da se radi o tome da nemaju što obući ili da se same sebi ne sviđaju u nekoj odjeći. No, to je zapravo jedna obična sitnica naspram drugih problema s kojima se možda ne susrećemo. Činjenica je da sve cure žele izgledati lijepo i imati lijepe outfite, no nekada je u redu imati na sebi i trenirku jer ne moraš uvijek biti sređena od glave do pete.

via GIPHY

2.Škola ili fakultet
Škola ili fakultet predstavljaju veliki stres onima koji puno uče, a samim tim i žele postići jako dobar uspjeh u tom području. To je potpuno normalno i opravdano, pogotovo za one koji možda upisuju srednju školu ili faks jer ipak žele upasti tamo gdje ih nešto stvarno zanima, ali ipak nije ni škola sve na svijetu. Lijepo je imati odličan uspjeh i dobre ocjene, ali nekada treba ipak malo usporiti kako taj tempo ne bi ugrozio zdravlje.

Slika nije pronađena [HOROSKOP] Kojim ponašanjem svaki znak zodijaka posebno diže tlak ljudima oko sebe?

 

3.Izlasci
Sigurno ste barem jednom bili u situaciji kada ste se iznervirali ako baš taj vikend niste izašli van jer vam je netko od prijatelja otkazao u zadnji čas, ali to stvarno ne bi trebala biti stvar oko koje ćeš se živcirati! Izlasci su potrebni i lijepo je ići van te se družiti s prijateljima, ali ne brini, ako nećeš ići ovaj vikend, ići ćeš sigurno idući pa se nemoj time dodatno zamarati.

via GIPHY

 

4.Tuđa mišljenja
Ako postoji jedna glavna stvar oko koje se nikako ne bi smjela živcirati, onda su to definitivno tuđa mišljenja. Nitko nikada nije imao pozitivan ishod iz živciranja zbog nečeg što misli netko drugi jer to uopće nije bitno, već je bitno ono što ti misliš i kako se ti osjećaš. Ako je tebi to ispravno, onda uopće nije bitno je li to ispravno i nekome drugome!

5.Svađe
Svađe su u nekim situacijama neizbježne. Upravo zbog toga je i neizbježna činjenica da ćemo se zbog njih nepotrebno živcirati, ali tada stvari treba prihvatiti takve kakve jesu. Možda je to upravo onako kako treba biti, a ako i nije, vrijeme će dokazati svoje i možda nas uvjeri u suprotno te riješimo sve svađe koje se možda i mogu riješiti.

via GIPHY

 

6.Kosa
Uz odjeću, kosa je još jedan dodatan stres kod cura, ali i kod dečki. Najgori su oni dani kada nas kosa nikako ne želi slušati te mislimo da s njom ne možemo napraviti apsolutno ništa. No, i za taj problem postoji rješenje, a to je da ju jednostavno svežemo i stavimo u rep – tako se više nećemo zamarati s frizurom, a i cijeli dan ne moramo razmišljati o njoj s obzirom na to da je u repu.

7.Prijateljstva
Međuljudski odnosi su općenito vrlo komplicirana stvar oko koje se svi često živciramo. U te odnose svakako spadaju i prijateljstva, a svi mi često dođemo u situaciju kada previše razmišljamo o nekim sitnicama vezanim uz naše prijatelje zbog kojih sami sebi možda napravimo nepostojeći problem u glavi. Neki ljudi zaista imaju loše namjere pa u tom slučaju overthinkanje nije pogrešno, ali u većini slučajeva se ipak živciramo potpuno nepotrebno.

via GIPHY

 

8.Zaljubljenost
Kada si zaljubljen, cijeli svijet ti se vrti oko tog osjećaja zaljubljenosti, a kada stvari ne idu po planu, onda se živciraš jer nije sve tako savršeno. U toj situaciji je bitno za znati da će rijetko kada stvari biti potpuno savršene i da se odnos neće razvijati onako kako bismo to mi željeli. No, to je ipak samo zaljubljenost oko koje se ne vrijedi toliko živcirati jer će i ona proći ako odnos ne funkcionira, a druga će zasigurno brzo doći!

Slika nije pronađena Ako ove fraze često govoriš, živciraš ljude: Ovo je 5 rečenica koje svi mrze čuti – uključujući i tebe

savjeti živciranje sitnice Svađa nerviranje nepotrebno

Još vijesti