Zaljubljeni par

Nije neobično da nakon što ste neko vrijeme zajedno intenzitet vašeg odnosa ne ostane jednak kao na početku. Iako je to pomalo tužno, događa se mnogim parovima. Prije nego odustaneš od veze i pomisliš da si se ohladila, možda se stvari još mogu spasiti.

Tko god da se u tvojoj vezi počeo udaljavati i osjećati kao da su mu osjećaji splasnuli, može isprobati ove psihološke trikove. Sve veze imaju svoje uspone i padove, a kada dođete u fazu pada, ovo su neki trikovi koji mogu pomoći vratiti stvari u normalu. Profesionalci su sastavili 5 psiholoških strategija koje mogu pomoći tebi i partneru da produbite svoje osjećaje jedno prema drugome. Your Tango piše koje su to.

1.Kada se svađate, uzmi minutu i razmisli što ćeš reći
U žaru svađe kažemo stvari koje ne mislimo i koje su malo pregrube i mogu biti izrečene na bolji način. To nam je jednostavno u prirodi kada nas netko pikne u živac. Vjerojatno ti je jasno da to nije najbolje ponašanje. I zato kada se oko nečega posvađate ili ti kaže nešto što ti nije drago čuti, prije nego odgovoriš, uzmi minutu i razmisli o sljedećim riječima koje ćeš izreći. Možeš ga čak zamoliti može li ti dati trenutak da sakupiš misli ili možeš li mu se javiti sutra s odgovorom. Tako ćeš si dati priliku da se smiriš i da ne pogoršaš vaš odnos.

2.Meditiraj
Meditacija je dobra iz više razloga, a ovo je samo jedan od njih. Pronađi neki meditacijski video na YouTubeu, uzmi si malo vremena i opusti se. Isključi zvuk na mobitelu i neka to bude vrijeme samo za tebe i tvoje misli. Istraživanja su pokazala da se naša razmišljanja i živčani sustav mogu promijeniti ako redovito meditiramo. Postat ćeš smirenija osoba, a to će se vidjeti i na tvojoj vezi.

3.Vizualiziraj svoje ciljeve za vezu u kojoj si
Što bi htjela vidjeti u svojoj vezi? Gdje bi htjela da ona ide? Kako bi htjela da izgleda za godinu dana? Što bi htjela raditi?
Da bi ti veza bila uspješnija i imala manje problema, bitno je da najprije sama sa sobom dogovoriš što točno tražiš i želiš. Vizualiziraj što točno želiš. Niti ne moraš to podijeliti s partnerom ako ne želiš. To će ti pomoći da se trudiš kako bi ostvarila te ciljeve, a trud je uvijek dobrodošao jer govori partneru koliko ti je stalo i pomaže da se osjeća voljeno. Onda su veće šanse da će i on to vratiti tebi.

4.Piši dnevnik svoje veze
Zapisuj lijepe, ali i ružne trenutke, neke velike trenutke, ali i situacije u kojima si se osjećala super sretno, ali i one u kojima si se osjećala super tužno. Puno se bolje nosimo sa svojim emocijama kada se na neki način obračunamo s njima, a ovo je jedan način kojim nećeš nikoga povrijediti. Zapisuj svoja glavna razmišljanja, svaki dan. Tako i kada dođe neki manje sretan period, moći ćeš pogledati sve lijepe trenutke i koliko ti je veza zapravo napredovala. I to te može podsjetiti koliko zapravo voliš svog partnera.

5.Nauči da dečko nije tu da na njega iskaljuješ ljutnju
S obzirom da ti je on najbliža osoba, dobre su šanse da ćeš se i na njega iskaliti kada te netko drugi naljuti ili rastuži. Iako on nema veze s tim i nije takvo ponašanje zaslužio. To bi trebala prestati raditi. Nisi ljuta na njega, ali ti on služi kao boksačka vreća. Nekada nismo niti svjesni da to radimo. Zato je dobro voditi dnevnik, kako smo ranije spomenuli, jer kada je sve napisano, dok ćeš to čitati, možeš bolje primijetiti neka problematična ponašanja.

veza ljubav problemi u vezi svađe u vezi dečko poboljšati vezu psihološki trikovi

Još vijesti