Samopouzdana cura

Ovakve trikove možeš gledati kao „cheating“ kodove za život. Pomoći će ti u različitim situacijama i svakome može biti korisno znati ih.

Zašto si u nekim situacijama ne bi pomogla i olakšala stvari ako je moguće? U tome ti može pomoći poznavanje psihologije. To ne znači da trebaš sjesti i čitati psihološke knjige – već možeš iskoristiti znanja stručnjaka iz ovog područja koji su shvatili kako neke stvari u ljudskom mozgu funkcioniraju. Imamo 13 trikova kojima se ljudi vole koristiti da ostave bolji dojam kada nekoga upoznaju, da dobiju ono što žele ili da budu sretniji. Nekada će ti ovi trikovi dobro doći pa ih nije loše imati negdje sa strane na pameti.

1.Kada ti netko ne odgovori u cijelosti na pitanje – samo ostani tiha
Nekoga si nešto pitala na što očito baš i ne želi odgovoriti i daje loše i polovične odgovore? Samo šuti i čekaj. Nemoj postavljati pitanje opet, nego gledaj osobu i čekaj u tišini da nastavi.

2.Kada želiš nešto od nekoga, nemoj to tražiti već predstavi tu stvar kao super priliku
Kada nešto tražiš od nekoga, bilo dopuštenje od roditelja da ideš negdje ili da nešto kupiš, umjesto da kažeš „ja bi to i to“ i dobiješ negativan odgovor, predstavi to što želiš kao super priliku i veće su šanse da ćeš dobiti pristanak.

Mean Girls Psihološki razlozi koji otkrivaju zašto je netko bully i maltretira druge – radi to iz nekog od 3 razloga

3.Gledaj ljude u oči kada ih upoznaješ ili pričaš s njima
Ostavit ćeš sto puta bolji dojam! Osoba će imati dojam da ju stvarno slušaš dok priča i da si zainteresirana.

4.Kada pričaš s nekime, obrati mu/joj se nekad po imenu
Još jedna stvar koja ti može pomoći s odnosima s drugim ljudima je i ova. Ne stalno, ali tu i tamo se sjeti osobi obratiti njenim imenom, u situacijama kada to zvuči prirodno i ima smisla. Pomoći će ti da se zbližite.

5.Kada se upuštaš u nešto novo, nemoj razmišljati što sve može poći po krivu
Fokusiraj se na pozitivne strane. Kada razmišljaš pozitivno, privući ćeš pozitivnu energiju. Razmišljanjem o svim načinima zašto to neće uspjeti, samo ćeš se uvjeriti da bolje da ni ne pokušaš.

6.Kakva je netko osoba saznaj po tome kako se ponaša prema drugima
Kako procijeniti kakva je netko stvarno osoba? Jedan detalj koji će uvijek otkriti stvarni karakter je ponašanje prema drugima. Promatraj kako se ponaša prema i onima koje poznaje i onima koje ne poznaje i bit će ti jasno kakva je netko osoba.

7.Kada s nekime pregovaraš o nečemu, kreni s tišinom i nemoj previše objašnjavati
Kada s nekim pregovaraš o nečemu, želiš pobijediti, a ovako su veće šanse da ćeš to postići. Za početak, kreni s tišinom i vidi što druga strana ima za reći. Kada dođe vrijeme da ti kažeš svoje, nemoj previše objašnjavati i reci sve u najkraćem obliku. Tako ćeš izgledati samopouzdanije i sigurnije u ono što govoriš.

8.Kada radiš nešto što te stresira, žvači žvaku
Pomoći će ti da se osjećaš bolje. Ovo je navika koja opušta naš mozak.

9.Da bi ono što učiš bolje zapamtila, uči to nekoga drugoga
Kada nešto trebaš naučiti, najbolje ćeš to zapamtiti i shvatiti tako da kreneš nekoga drugoga to učiti. Kada pročitaš to što učiš, kreni predavati gradivo plišancima u sobi ili mami, frendici ili bilo kojoj drugoj osobi. Brže ćeš i lakše zapamtiti!

Pobjeda Psihološki trikovi koji će ti pomoći da uvijek pobijediš u svakoj svađi ili raspravi

10.Osvoji ljude tako da ih pitaš pitanja o njima
Trik do svačijeg srca je da ih pitaš stvari o njima. Svi vole kada je fokus na njima i vole pričati o sebi.

11.Kada si loše volje, nasmij se na silu
Koliko god izgledalo i zvučalo glupo, zapravo pomaže podignuti ti raspoloženje.

12.Popravi držanje kako bi izgledala samopouzdanije
Nije lako početi se osjećati samopouzdanije, a jedna stvar koju vrlo lako možeš promijeniti da bi se osjećala i izgledala samopouzdanije je ravno držanje. Ispravi leđa i podigni glavu!

13.Kada tražiš nekoga uslugu, objasni zašto ih to tražiš
Šanse da pristane su puno veće. Umjesto da samo tražiš može li ti napraviti uslugu, daj i objašnjenje zašto to tražiš i zašto baš tu osobu.

psihološki trikovi inteligentne osobe koristiti u životu olakšati život pomoći osvojiti ljude stres učenje dobiti što želiš

Još vijesti