Knjige

Tijekom ljeta sve uhvati razdoblje dosade, kada ne znaju gdje bi ni što bi sa sobom. Možda provodiš ljeto doma i nećeš ići nigdje ili ćeš i ići na more – u svakom slučaju će ti par knjiga dobro doći.

Čitanje je dobra ideja kako provesti vrijeme kada ti je dosadno i kada je toliko vruće da ti se ne da ništa raditi i nigdje ići. Samo trebaš pronaći udobno mjesto, uzeti knjigu i sati će proletjeti. Nemoj miješati knjige za slobodno vrijeme s lektirom jer nisu niti približno slične. Čak i da još nisi fan čitanja, možda ovo ljeto postaneš ako samo knjigama daš šansu. Možeš ih nabaviti u svojoj gradskoj knjižnici ili kupiti. Izdvajamo ti 7 naslova uz koje ćeš sigurno uživati jer su knjige lagane za čitanje, zabavne, neke i pomalo romantične i baš girly.

Harry Potter i U potrazi za Alaskom Knjige koje su bile zabranjene u školama zbog apsurdnih razloga: Njih 10 nisu smjele biti lektire niti u knjižnici

1.Adam Silver: Na kraju obojica umiru
Knjiga koja je postala hit na društvenim mrežama i to s razlogom. Svi su ju čitali i plakali. Dva dečka na isti dan saznaju da im je to posljednji dan života, a obojima imaju jednu veliku želju: pronaći novog prijatelja. I za to postoji aplikacija koja ih spoji! Imaju jedan dan za svoju veliku pustolovinu i jedan dan za proživjeti sve što žele. Priča je malo potresna, ali istovremeno i lijepa.

 

 

2.Chloe Gong: Te strasti žestoke
Romeo i Julija, ali u Šangaju. Gangsteri, obiteljska zavada, krvna osveta i zabranjena ljubav. To su riječi koje ti ukratko mogu opisati ovu priču. Roma i Juliette dolaze iz obitelji koje se ne podnose i ne mogu biti zajedno, ali su zaljubljeni jedno u drugog. Uz to sve, još moraju spasiti i svoj grad od ludila koje zahvaća ljude u njihovom gradu i tjera ih u smrt.

 

 

3.Jennifer Niven: Do posljednjeg daha
Priča o prvoj ljubavi, odrastanju, intimnosti i seksu. Claudinin idiličan život naglo se mijenja kad dozna da joj se roditelji razvode. Ljuta na tatu što ih ostavlja i na mamu koja je odvodi na udaljen, mali otok bez wi-fi signala, Claudine se ipak zaljubljuje te ponovo pronalazi sebe.

 

 

4.Victoria Aveyard: Crvena kraljica serijal
Za one koji nisu baš fanovi sladunjavih knjiga, imamo jednu i malo „krvaviju“, ali i dalje pomalo girly knjigu. Serijal Victorie Aveyard koji počinje knjigom „Crvena kraljica“ ima još 3 nastavka pa ćeš itekako imati materijala za čitanje.

 

 

5.Rosie Walsh: Sve je bilo savršeno, a onda je nestao
Jedan tipični ljubavni roman s kojim će se poistovjetiti sve cure koje su danima čekale na poziv ili poruku dečka koji je rekao da će se javiti, ali se ne javlja. Jer upravo se to dogodilo glavnom liku ovog romana.

 

 

6.Elle Kennedy: Kompleks dobre djevojke
Knjiga koju ćeš pročitati u jednom dahu i u jednom danu. Priča je to o dvoje mladih ljudi koji dolaze iz različitih svjetova i koji će ti dokazati još jednom da se suprotnosti privlače.

 

 

7.Michale Poore: Deset tisuća života
Za kraj, jedna SF knjiga, ali ne tipična SF knjiga. Milo je najstarija duša na svijetu koja se stalno iznova i iznova rađa i pamti svoje prošle živote. Preostalo mu je još samo pet života kako bi dosegnuo savršenstvo i zaslužio svoje mjesto u kozmičkoj „Nadduši“. Ako ne uspije, čeka ga ništavilo, a njegova duša „bit će ukinuta kao što ukinu dosadnu televizijsku emisiju“. A Milo želi samo jedno – biti vječno u zagrljaju svoje ljubavi Suzie, koja utjelovljuje Smrt. Hoće li uspjeti dostići savršenstvo i završiti sa Suzie ili će mu taj san skliznuti iz ruke?

 

 

Knjige Najpopularnije knjige u zadnjih godinu dana: 10 naslova koje čitaju baš svi – a mogle bi se svidjeti i tebi

knjige knjige za ljeto ljubavni romani preporuke knjiga knjige za mlade popularne knjige na društvenim mrežama romani za mlade

Još vijesti