Dečko i cura

Kao što naslov jedne knjige kaže; muškarci su s Marsa, a žene s Venere. Među spolovima postoje razlike, a razlike nas obogaćuju.

U nekim smo stvarima mi cure definitivno jače i bolje, no možemo li i mi nešto naučiti od suprotnog spola?

1. Fokus na široku sliku, a ne detalje

Ponekad dečki od šume ne vide drvo, isto tako ponekad cure od drva ne vide šumu. Mi cure puno pažnje posvećujemo detaljima, zbog čega se možemo izgubiti kada trebamo uvid u jednu širu sliku. Dečki ne kompliciraju, njima je manje stalo do detalja te im je bitniji konačan ishod.

2. Ignoriranje tehnologije

Koliko se cura žali da im se njihovi dečki ne javljaju na mobitel, zaborave odgovoriti na poruku i slično. Zapravo, to je jako lijepo, jer ako su u nečijem društvu, onda uživaju u tom momentu i u potpunosti se koncentriraju na tu osobu s kojom provode vrijeme. Zašto i ti ne bi sljedeći puta uživala u nekoj aktivnosti, bez potrebe provjeravanja društvenih mreža i aplikacija.

3. Ne zaboravljaju svoje prijatelje

Koliko ste puta svjedočile situaciji da neka od vaših prijateljica krene u vezu i odjednom joj se cijeli svijet svodi na dečka. Ma sve je to super, biti zaljubljen i posvetiti se vezi. No, isto tako, biti u vezi ne znači da je uredu zanemariti prijateljice. Dečki pak s druge strane, iako u vezi, nikada ne zaboravljaju svoju mušku škvadru.

4. Bezbrižnost

Mi cure volimo brinuti o budućnosti pa često od brige za budućnost zaboravimo uživati u sadašnjem momentu, što s dečkima nije slučaj. On razmišlja o onome što je danas, sretan je primjerice s tim što je s tobom u vezi i ne razmišlja o tome što će biti kroz dvije ili tri godine. Ok, nije loše imati neki plan za budućnost, ali odgađati sadašnjost zbog budućnosti koja se nije još dogodila, nije najsretnija solucija.

5. Zauzeti se jedna za drugu

Dečki su kao vukovi u čoporu i znaju se zauzeti za sebe i obraniti jedni druge. Kod nas cura nije tako. Najčešće to vidite po komentarima na društvenim mrežama, najžešći komentari protiv žena dolaze upravo od žena. Eto, nemojmo biti jedna drugoj neprijateljice i naučimo se pružati podršku, baš kao što to dečki umiju.

 

što cure mogu naučiti od dečkiju što dečki rade bolje cure i dečki

Još vijesti