Nisko samopouzdanje

Bilo da pokušavaš sakriti svoj manjak samopouzdanja ili pokušavaš procijeniti koliko je stvarno netko samopouzdan, ovo su ponašanja koja će otkriti da osoba ipak nema samopouzdanja.

Nije sramota imati nisko samopouzdanje. Svi su u nekom trenutku vrlo nisko s njim, ali radom na sebi ga možeš podignuti. Ako i imaš nisko samopouzdanje, trebaš se praviti kao da si puna samopouzdanja i uvjerit ćeš u to i sebe i ljude oko sebe. Neki se odluče praviti malo previše i tim ponašanjima zapravo pokazuju da ga ipak nemaju. Zato mogu drugima izgledati na kraju i umišljeno. Puno puta kada ti netko djeluje umišljeno, može biti da samo pokušava zamaskirati svoje nisko samopouzdanje. Nikada to ne bi rekla, ali ovih 8 znakova pokazuju da osoba ima nisko samopouzdanje.

1.Njihova je skromnost malo pretjerana
Jedno je kada je osoba skromna, a drugo kada samu sebe spušta. Rečenice poput „ne mogu vjerovati da si se htjela družiti samnom“ ili „ti si izvan moje lige“ zapravo pokazuju nisko samopouzdanje. Na prvu može izgledati kao da osoba peca komplimente, ali ovo zapravo pokazuje da ima nisko samopouzdanje. Pogotovo ako često ima takve izjave.

2.Osoba te stalno kritizira
Kada netko stalno kritizira tebe, bilo tvoj izgled ili ponašanje, to nikako nije dobar znak. Ili je osoba samo bezobrazna ili ima nisko samopouzdanje i zapravo svoje nesigurnosti projicira na tebe.

3.Dokazuje se materijalnim stvarima
Ima nisko samopouzdanje i ne zna kako da ga poveća pa traži načine kako to popraviti i odati dojam da je totalno super i sigurna u sebe, iako nije. Zato uvijek ima najnoviji iPhone, Tommy Hilfiger majice, izlazi na skupa mjesta…

Rihanna Lekcije o samopouzdanju koje nam je dala Rihanna: Njena top 4 savjeta koja i sama slijedi

4.Na sve gleda negativno
Pravi pesimist! Kada je netko sretan i zadovoljan sa sobom, onda će na sve i imati puno bolji pogled i sve gledati nekako pozitivnije. S druge strane, kada je netko full nezadovoljan sa sobom, neće niti moći gledati na druge stvari pozitivno. Uvijek će takvoj osobi čaša biti napola prazna.

5.Sitnica će tu osobu učiniti ljubomornom
Kada netko ima samopouzdanja, neće imati ni ispade ljubomore. Samo su ljudi puni nesigurnosti stalno ljubomorni. Bilo da se radi o dečku koji je ljubomoran jer imaš muške prijatelje ili o frendici koja je ljubomorna svaki put kad napišeš ispit bolje od nje.

6.Ljuti se ako se družiš s drugima bez da si tu osobu pozvala
Ne možeš se svaki put družiti sa svima. Nekada i tebe pozove neka osoba da se pridružiš njenoj ekipi i naravno da nećeš tada sa sobom vući dečka i svaku svoju drugu prijateljicu, jer nije tvoje druženje. Osobe koje se u takvim situacijama uvijek naljute – vjerojatno imaju nisko samopouzdanje.

7.Nikad neće priznati da je u krivu
Osobe koje imaju nisko samopouzdanje se jako boje fejlanja. Boje se neuspjeha i zato nikada neće priznati ni kada su u krivu. Uvijek će tražiti nekoga drugoga na koga će svaliti krivicu ili smišljati izgovore.

Overthinkanje Stvari koje moraš pod hitno izbaciti iz glave – o ovih 9 svi razmišljamo non stop i to nam šteti

8.Ne sluša te kad pričaš
Ne razumije što si rekla pa se naljuti jer krivo shvati što si mislila, sve što kažeš shvati na pogrešan način i općenito svojim ponašanjem pokazuje da te ne sluša dok pričaš. I tako moraš oko te osobe hodati po jajima. Sve odmah shvati kao kritiku ili napad na sebe.

nisko samopouzdanje znakovi nema samopouzdanja znakovi nesigurnosti neočekivani znakovi prepoznati da nema samopouzdanja

Još vijesti