Galerija Rihanna Rihanna - 3 Rihanna - 4 +2 Rihanna - 5

Rihanna uvijek djeluje samopouzdano! Ispada da čak i kada se tako ne osjeća, glumi. Što je samo jedan od njih savjeta koje nam svima može dati. Samopouzdanje nije lako izgraditi, ali kada u tome uspiješ, bit ćeš skroz nova osoba.

Svi smo tako jako fokusirani na svoje loše strane da nije niti iznenađujuće da nam je samopouzdanje vrlo nisko ili nepostojeće. Uspoređujemo se s drugima i uvijek nam se čini da su ti drugi zgodniji, pametniji, da imaju bolju vezu, više novaca, sretniji život… Kako da onda mi budemo samopouzdani? Teško je, ali ne i nemoguće. Slavne se osobe uvijek čine kao da imaju hrpu samopouzdanja, a jedna koja nam je uvijek u glavi kao super samopouzdana osoba je Rihanna. Kao da ju ništa ne može omesti! Sigurno ni ona nije bila toliko samopouzdana ranije i zato od nje možeš pokupiti nekoliko savjeta koji će i tebi pomoći da se naučiš osjećati samopouzdano. Ovo su njene 4 bitne lekcije.

1.Što god da radiš, radi to za sebe, ne za druge
To je prvi savjet i put koji će te odvesti do toga da zavoliš sebe. Puno puta ipak trebaš sebe staviti na prvo mjesto. Kada biraš odjeću koju ćeš nositi ili šminku koju ćeš staviti, tada trebaš odabrati ono što se tebi sviđa i u čemu je tebi ugodno, a ne ono što misliš da će se drugima svidjeti. Kada biraš koju fotku objaviti na društvenim mrežama, ista stvar, objavi onu koju ti želiš, a ne onu za koju misliš da će sakupiti najviše lajkova, a koja nije ti. S vremenom ćeš se zaljubiti u sebe jer ćeš biti osoba kakva se tebi sviđa, a ne glumiti da si netko, samo da bi drugi oko tebe bili sretni.

 

 

2.Glumi da si samopouzdana
Svi imaju dane kada se osjećaju grozno i kada im je samopouzdanje na nuli, ali umjesto da tada budeš jadna, glumi. Glumi da imaš samopouzdanja. Glumi toliko dobro da uvjeriš i samu sebe. Nekada je dobro isplakati se kada si tužna, ali postoje situacije kada jednostavno trebaš stisnuti zube i podignuti glavu. Iako se ti možda nećeš osjećati samopouzdano, drugima ćeš izgledati kao da imaš hrpu samopouzdanja. To je jedan od savjeta koji mnogi ponavljaju. Samo glumi dok ga stvarno ne dobiješ.

Različiti oblici tijela Kako da zavoliš svoje tijelo bez obzira na to kako ono izgledalo? Moraš proći kroz ovih 12 koraka

3.Pametno biraj svoje uzore
Tko je tvoj uzor i zašto? Rihanna je u jednom od intervjua rekla da su njoj uzori njena mama i baka jer su jake samostalne žene. Svojim su trudom napravile odlične stvari za sebe i svoj život. Pametno biraj u koga ćeš se ugledati. To može utjecati na tebe puno više nego što misliš. Uzimaj savjete od svojih uzora i gledaj pametne odluke koje su oni donijeli. Uz to, okruži se ljudima koji te inspiriraju i koji su ono što i ti želiš postati.

 

 

4.Prestani se uspoređivati s drugima
Uspoređivanje s drugima je pravi put k niskom samopouzdanju, pogotovo ako su ti 'drugi' infuenceri na društvenim mrežama. Nemoj uspoređivati svoj izgled s njima, količinu odjeće ili način života. To što vidiš nije potpuna slika. Drugi ti mogu biti motivacija i uzori, ali ne i netko s kim ćeš se konstantno uspoređivati.

Djevojke Cure misle da su zbog ovih 12 stvari manje privlačne dečkima – ali oni su potvrdili da to nije istina

rihanna savjeti samopouzdanje rad na sebi kako biti samopouzdana lekcije

Još vijesti