Kupanje u kadi

Vruće kupke nas podsjećaju na zimu i hladnije dane kada nam je potrebno da nas nešto ugrije. No, ljeti smo naviknuti na hladan tuš, ali očito kako nas on zapravo uopće ne rashlađuje.

Ljeti smo naviknuti rashladiti se u hladnijem tušu, moru ili bazenu. No, očito kako je taj proces rashlađivanja kojeg svi radimo potpuno pogrešan jer nas hladna voda uopće ne rashlađuje. Kako piše My Imperfect Life, Dominic Less-Bell je ekspert za kupaonice koji objašnjava zašto nas zapravo vruća kupka bolje rashladi tijekom visokih ljetnih vrućina u odnosu na hladan tuš.

via GIPHY

 

Govori da kada spavamo, tada je tjelesna temperatura našeg tijela najniža, a taj pad temperature se događa i nakon kupanja u vrućoj vodi: 'Kupanjem u vrućoj kupki možemo sniziti tjelesnu temperaturu jer to stimulira termoregulacijski sustav našeg tijela, povećava cirkulaciju krvi kroz naše tijelo i rezultira uklanjanjem tjelesne topline, a time i smanjenom tjelesnom temperaturom' – govori.

Čitanje tijekom ljeta Što čitati preko ljeta? Zaboravi na dosadnu lektiru, preporučujemo ti ovih 7 knjiga

Još objašnjava kako hladan tuš zapravo daje kontra efekt jer kada je naše tijelo uronjeno u hladne uvjete ono pokušava automatski regulirati temperaturu u središtu. Naposljetku, to znači da se nakon hladnog tuša čak osjećamo toplije nego prije njega! Zato od sad se moramo rashlađivati samo u vrućoj kupki, bez obzira na to što to zvuči suludo, a i ne primamljivo.

Skupljanje novaca za bazen Oduševili načinom na koji su skupili novce za novi bazen - a nije u pitanju posao preko ljeta

 

tuširanje vruća kupka rashlađivanje u hladnoj vodi kontra efekt rashlađivanje ljeti

Još vijesti