Kul cura

Problem niskog samopouzdanja je raširen među svim generacijama i nemoj misliti da je to nešto s čim se boriš samo ti. Vrijeme je da naučiš kako si podignuti samopouzdanje, jer stvarno nije teško. Treba ti samo malo vjere u sebe!

Svatko će imati neke svoje nesigurnosti koje će ga sprječavati da budu najsamopouzdanija verzija sebe. Nekada će se te nesigurnosti odnositi na nešto vezano za naš fizički izgled, a nekada na naše uspjehe. U vrijeme kada su društvene mreže toliki dio naših života, zaboravimo ponekad da stvari koje vidimo na njima nisu realnost i uspoređujemo se s influencerima. I tako nam malo po malo pada samopouzdanje jer ne dostižemo uspjeh koji očito drugi naših godina imaju bez previše muke. Sjeti se da uvijek vidiš samo jedan mali dio njihova života. Iznenadila bi se i koliko je poznatih osoba zapravo nesigurno i imaju dana kada im je samopouzdanje jako nisko. Postoje načini kako si svatko od nas može podići samopouzdanje!

1.Radi na stvarima u kojima si dobra – uči, vježbaj, trudi se da postaneš što bolja u toj vještini
Nitko nije dobar u svemu. Zato je dobar savjet da odabereš vještinu u kojoj si ti dobra i za koju znaš da ti ide i potrudiš se u njoj biti najbolja. Svatko ima nešto u čemu je dobar, samo moraš malo razmisliti što je to u tvom slučaju. Kada dođeš do odgovora, kreni raditi na njoj. Učiti, vježbati, informirati se gdje god možeš…što postaješ bolja, to će pozitivnije utjecati na tvoje samopouzdanje.

2.Redovito radi nešto sama
Još jedan način koji će ti popraviti samopouzdanje je da povremeno radiš stvari sama. Sama odeš u kino, sama odeš na kavu, sama odeš na koncert, sama odeš u shopping…svako toliko odaberi neku aktivnosti i samo se spremi i odi! Ako nekada nitko ne može ići s tobom, idealno, nećeš odustati nego ćeš otići sama. Kada vidiš da si preživjela i da ti to možeš, porast će ti samopouzdanje.

Cura se gleda u ogledalo KVIZ: Voliš li samu sebe dovoljno ili premalo?

3.Okruži se ljudima koji su dobri za tebe
S kim si takav si. Nemoj u svom životu imati toksične ljude i one na koje se ne možeš osloniti i koji te povlače „prema dolje“. Fejk prijatelji ti ne trebaju, dečko koji se ne ponaša prema tebi kako zaslužuješ ti također ne treba. Okruži se dobrim ljudima, ljudima koji će te motivirati i s kojima se osjećaš ugodno. To može napraviti čuda za tvoje samopouzdanje. Oni će ti cijelo vrijeme davati podršku, a ne te spuštati kao što bi to radili toksični i loši ljudi.

4.Napravi popis svojih uspjeha
Instantno podizanje samopouzdanja. Uzmi papir i olovku ili otvori bilješke na mobitelu i kreni pisati listu svojih uspjeha – i onih malih i onih velikih. Nema premalog uspjeha. Sve što ti pada na pamet, a u čemu si briljirala i što si odradila baš dobro po svojim kriterijima – stavljaj na listu. Iznenadit ćeš se koliko zapravo uspjeha imaš!

5.Radi više stvari u kojima si dobra
U čemu si sve dobra? Fokusiraj se na to umjesto na ono što ti ne ide. Kako raditi više stvari u kojima si dobra? Pretvori ih u hobi! Sve može biti hobi, samo trebaš nekada pronaći način. Nema granica. Kada imaš svoj hobi, počni se redovito njime baviti. Malo pa malo, što ćeš postajati sve bolja, samopouzdanje će ti rasti. Možeš imati jedan hobi ili njih pet, koliko god stigneš!

6.Postavljaj si realne ciljeve
Nemoj si postavljati ciljeve koji nisu realni, to će te samo baciti u bed. Razmisli što želiš ostvariti primjerice do kraja godine i napravi si popis ciljeva koje ćeš spremiti negdje do kraja godine i tada pogledati koliko si ih uspjela odraditi. Neka to bude kombinacija većih i manjih ciljeva. Samo nemoj stavljati na listu ciljeva stvari na koje ti ne možeš utjecati. Sve one na koje možeš – odlično, neka postanu cilj.

7.Brini se o svom tijelu
Da bi se osjećala dobro i samopouzdano, bitno je i osjećati se ugodno u svojoj koži. Brini se o sebi. Vježbaj, pripazi što jedeš, brini o koži, pronađi svoj stil, uči kako se bolje našminkati… kad se osjećaš ugodno u svom tijelu i sama si sebi prezgodna, odmah će ti i samopouzdanje dodatno skočiti.

Sretne djevojke Ovo možeš čuti samo od njih: Rečenice koje izgovaraju cure sa zdravim samopouzdanjem

samopouzdanje nisko samopouzdanje podignuti samopouzdanje izgraditi samopouzdanje kako biti samopouzdana rad na sebi

Još vijesti