Različiti oblici tijela

Dosta cura ima jednu jako veliku manu: sebe gleda na jako negativan način. Umjesto da vidimo neke svoje dobre strane, nama uvijek upadaju u oči baš one loše – koje većinom drugi ljudi ni ne doživljavaju tako kao mi.

Bez obzira na to kako izgledaš i koje sve mane vidiš na sebi kada se pogledaš u ogledalu, lijepa si. Nekada to ne vidiš zato jer se previše fokusiraš ne 'nedostatke'. Koji zapravo vjerojatno uopće nisu nedostaci. Ne postoji samo jedan oblik tijela koji je lijep ili samo jedan način na koji bi trebala izgledati da bi se smatrala atraktivnom. Bilo da si niska, jako visoka, mršava, bez oblina, plus size, s trbuščićem, s kratkim nogama, dugim nogama ili s prištićima na licu, svejedno si lijepa. Prođi kroz ovih 12 faza i napokon ćeš to shvatiti.

1.Pogledaj se u ogledalo i zapiši tri stvari na sebi koje voliš
Toliko ih sigurno ima. Možda je to kosa, tvoje oči, ruke, grudi ili tetovaže. Zapiši te tri stvari koje voliš na sebi na neki papirić i stavi ga pokraj kreveta na stolić, u novčanik, na vrata ormara, bilo gdje, samo da je negdje gdje ćeš na taj popis redovito naletjeti.

2.Pronađi kakva odjeća najbolje stoji na TVOM tipu tijela
Jedan način na koji se možeš osjećati bolje i zgodnije je da nosiš odjeću koja će ti u tome pomoći. Nemoj nositi stvari koje si vidjela na nekome da mu dobro stoji nego isprobavaj i traži što tebi dobro stoji. Kada nosiš odjeću za svoj tip tijela, odmah ćeš izgledati bolje i u vlastitim očima.

3.Što je jedna stvar na tebi koja ti najviše smeta?
Što najviše mrziš na sebi? Da jednu stvar možeš promijeniti koja bi to bila? Kada ju imaš u glavi, to je prvi korak. Sljedeći je da potražiš način kako tu stvar promijeniti. Ako je to tvoj nos, nauči kako ga konturirati da izgleda malo drugačije, ako je to trbuščić, pogledaj koje vježbe raditi…

4.Svaki dan daj sama sebi jedan kompliment
Jedan kompliment dnevno za samu sebe sigurno možeš smisliti. To je mali korak da promijeniš svoj negativan način razmišljanja o vlastitom tijelu.

Glow up Kako promijeniti izgled u samo mjesec dana: 30 sitnica zbog kojih ćeš zasjati i biti nova ti

5.Počni piti više vode
Ovo je jedna navika koju trebaš pokrenuti bez obzira na to što ne voliš na sebi. Ona može pomoći kod puno toga. Ponajviše kod toga da se cjelokupno osjećaš bolje, a ako se osjećaš bolje, onda ćeš biti i pozitivnija.

6.Sjeti se one tri stvari koje si napisala da voliš na sebi – istraži načine kako da ih naglasiš
Uvijek se fokusiramo na to da sakrijemo ono što nam se ne sviđa na nama, a to je skroz loš pristup. Bolja je opcija da naglasiš one stvari koje ti se sviđaju. Hoće li to biti odgovarajućom odjećom, šminkom ili nečim skroz drugim, ovisi o tome što si odabrala. Ako voliš svoje prste, uvijek imaj lijepu uređenu manikuru, a ako je to to tvoj vrat, onda nosi majice s izrezom koji će ga naglasiti.

7.Organiziraj fotkanje
Sada kada znaš što voliš na sebi i kakva ti odjeća najbolje stoji, ovjekovječi te trenutke. Obuci svoju najmoćniju odjevnu kombinaciju, napravi frizuru i šminku pa stani pred kameru u pozi koja naglašava one tvoje strane koje voliš. Može te ili netko pofotkati ili se možeš sama. Ali imaj fotke na kojima izgledaš najbolje ikad. One će ti podići samopouzdanje kada padne.

8.Pronađi slavne osobe koje izgledaju kao ti
I neka ti oni budu uzori po izgledu, ne Kim Kardashian i Kylie Jenner. Zaprati njih i gledaj što oni nose i kako poziraju za fotke. To neka budu tvoji influenceri koje ćeš pratiti. Kada vidiš kako se oni osjećaju samopouzdano, i ti ćeš se osjećati bolje i ugodnije u vlastitom tijelu.

9.Jedan dan tjedno imaj dan za uljepšavanje
Dan kada ćeš si srediti nokte, kosu, staviti masku na lice, depilirati tijelo, počupati dlačice iznad usne, napraviti piling…sve su to male sitnice koje neće napraviti dramatičnu razliku u tvom izgledu, ali će napraviti razliku u tvom raspoloženju i mislima.

10.Odredi si jedan cilj koji ćeš ispuniti do sljedeće godine u ovo doba
Ne moramo si ciljeve zadavati samo na početku nove godine ili ponedjeljkom. Kreni danas. Što će biti tvoj cilj da popraviš vlastiti izgled i da popraviš one stvari na sebi koje ne voliš? Odluči i kreni.

Stvari na tijelu Neki smatraju da su ove stvari na našem tijelu odvratne – nemoj to misliti za ovih 8 jer ih svi imamo

11.Kada imaš dan kada se osjećaš ružno, uredi se
Operi kosu, stavi korektor, uzmi neku lijepu majicu, stavi naušnice ili napravi kovrče. Čak i ako ne ideš baš nigdje. Svi imamo dane kada se osjećamo kao ružno pače, ali ovo je način da sama sebi dokažeš da si u krivu i da nisi uopće ružna.

12.Kreni se kretati
Kada se krećemo, to pomaže da budemo bolje volje i da se osjećamo bolje u vlastitom tijelu. Ne moraš krenuti u teretanu ili trčati, vježbaj 15 minuta dnevno ili prošeći pola sata, otiđi rolama napraviti đir po kvartu ili biciklom do centra, bilo kakvo kretanje će pomoći da se osjećaš bolje.

samopouzdanje voljeti sebe svoje tijelo zavoli svoje tijelo kako izgledaš oblik tijela

Još vijesti