Kućni ljubimci

Svaki kućni ljubimac zahtjeva brigu, nemoj se zavaravati. Samo neki zahtijevaju manje od nekih drugih. Psi su primjerice tip kućnog ljubimca oko kojeg treba puno brige i rada i zato ti možda roditelji nisu oduševljeni kada kažeš da želiš psa. Ali s ovima bi ih mogla dobiti i dovesti do toga da se predomisle!

Nagovoriti mamu i tatu da ti dopuste da imaš kućnog ljubimca nije najlakši zadatak na svijetu. Nečiji su okej s ovom idejom, ali ima i puno roditelja koji viču 'ne dolazi u obzir'. Najčešći razlog zašto ne dopuštaju da imaš kućnog ljubimca je taj da ti kažu da se ti nećeš brinuti za njega i da će na kraju briga pasti na njih. S psima primjerice ima dosta posla, ali postoje i drugi kućni ljubimci s kojima nema toliko posla.

Slika nije pronađena Imaš mačku, psa ili nešto treće? Evo što kućni ljubimac kojeg imaš govori o tvojoj osobnosti

Treba im dati jesti (nekima čak samo jednom na dan ili svakih par dana) i redovito očistiti mjesto u kojem borave. Isto se to ne radi svaki dan. Ovo su kućni ljubimci oko kojih ima najmanje brige, a neki su toliko slatki da ćeš se rastopiti.

1.Hrčak
Na broju jedan je odmah jedan presladak. Mali hrčci su super ideja za kućnog ljubimca, jer osim što imaš malog slatkog dlakavca, nećeš se morati oko njega toliko brinuti koliko oko nekih drugih. Trebaš samo paziti da imaju vode, hrane i da im jednom do dva puta tjedno očistiš kavez.

 

 

2.Egzotična ribica
Znamo da ribice nisu baš najzanimljiviji kućni ljubimci, ali postoje u dućanima hrpa različitih ribica, pogotovo ako imaš u blizini neki veliki pet shop. I ima itekako lijepih i egzotičnih ribica. S njima se nećeš moći baš družiti, ali su isto jedan od ljubimaca oko kojeg ne treba puno brige. Jednom dnevno ili čak i manje ih trebaš nahraniti i povremeno očistiti akvarij. Ne može jednostavnije.

3.Činčila
Slatke i mekane! Činčile su divni kućni ljubimci, a mnogima niti ne padnu na pamet kao izbor. Veće su od hrčaka, ali i dalje nisu zahtjevne. One se vole i igrati pa je to super ako tražiš ljubimaca s kojim možeš imati i neku svakodnevnu interakciju. Žive u kavezu pa ne treba puno mjesta, a i hrana za njih nije skupa.

 

 

4.Kornjača
Jedna od opcija može biti i kornjača ako nisi za krznene ljubimce. One mogu biti manje ili veće, ovisno koliko imaš prostora. Žive u terariju i treba ih hraniti nekoliko puta tjedno. Jedino im trebaš redovito čistiti, ali to nije toliko teško ili bljak kada su kornjače u pitanju.

Slika nije pronađena Kako to izgleda kada ti je kućni ljubimac kraljevski piton? Lorena nam je ispričala sve o Don Corleonu

5.Zmija
Za neke ovo ne dolazi u obzir, ali ako se ne bojiš zmija, ovo je još jedan kućni ljubimac oko kojeg nema previše brige i koji ne radi nikakvu štetu. Borave u svom terariju iz kojeg neće sama izaći ako ju ti ne pustiš i trebaš ju samo hraniti i ponekad i očistiti. Kada se imaš vremena družiti s njom, možeš, kada nemaš, ne moraš, neće biti kraj svijeta.

 

 

6.Ptica
Ne neka velika papiga, nego mala ptičica. Imaj na umu da iako s njima nema puno zahtjevnog posla, ipak ima dosta čišćenja jer će perca i smeće iz kaveza letjeti okolo. Mogu se u kavezu družiti s tvojima dok tebe nema doma, ne treba ih šetati ili na bilo koji način zabavljati. One ne traže puno kontakta s ljudima. Ima i onih koje to vole. Zato se trebaš prije kupovine raspitati. Definitivno ih je lako za održavati, samo se pripremi na čišćenje svaki dan.

kućni ljubimac nisu zahtjevni malo brige ideje za kućne ljubimce kućni ljubimci za stan