Boravak u prirodi

Svaki mjesec minimalno jednom pronađi dan i vrijeme za svaku od ovih aktivnosti. Za svoje dobro. U moru obaveza koje imamo, nekada zaboravimo uzeti vremena za sebe i ljude koji su nam dragi.

Svi imamo obaveze, planove, rasporede i hrpu drugih sitnica kojima se bavimo svaki dan. Iako moramo ispunjavati obaveze, moramo povremeno pronaći vremena i za sebe. Nekada to zaboravimo jer nam 100 drugih stvari odvuku pažnju. Ove godine krećemo drugačije! Redovito se sjeti i sebe staviti na prvo mjestu, uzeti si vremena za sebe i za ljude koji su ti dragi. Sastavili smo listu aktivnosti za koje bi svatko trebao pronaći vremena minimalno jednom mjesečno, samo više. To su sve neke sitnice, ali sitnice koje će ti pomoći održati mentalno zdravlje što boljim, koje će ti pomoći da se odmoriš, kao i da stvoriš neke lijepe uspomene koje ćeš pamtiti ostatak godine. Tek je siječanj i idealno je vrijeme za krenuti s nekim novim navikama. Ove bi svatko trebao uvesti ako već nije.

1.Vidjeti se s prijateljicama
Bilo to izlazak, kava ili odlazak u shopping, što god da je vaša stvar koju volite raditi. Itekako je bitno vidjeti se s prijateljima, čak i kada imaš gust raspored i puno obaveza. Pronađi dva sata vremena za druženje sa svojim curama. To će ti toliko pomoći za mentalno zdravlje.

2.Dan za biti lijena
Treba nekada uzeti i vrijeme za biti lijena. Najradije bi taj dan imali svaki dan, ali znamo da je to nemoguće. Zato si jedan dan uzmi da bude dan kada ćeš cijeli dan ljenčariti i na taj način napuniti baterije. Samo nemoj da ti to postane navika i da takvih dana imaš više u mjesecu. Ovaj neka bude samo jedan!

Fotografije i odlazak na kavu Čudan period između Božića i Nove godine kad ne znamo što raditi: 7 ideja kako popuniti dan

3.Imati dan za sebe
Hoće li to biti dan kada ćeš si napraviti mali spa kod kuće za opuštanje, dan kada ćeš cijeli dan gledati serije ili dan kada ćeš otići na novu manikuru. Tako svejedno! Bitno da je to dan za tebe, dan koji ćeš provesti sama u nekim aktivnostima koje tebe vesele i koje te opuštaju, zbog kojih se osjećaš bolje.

4.Dan bez društvenih mreža
I interneta u potpunosti. Ništa se neće dogoditi ako te jedan dan nema na internetu. Nećeš propustiti nikakvu veliku vijest, jer ako je velika, tako i tako ćeš saznati za nju. Ovo je detoks koji nam svima treba u životu.

5.Dan koji ćeš provesti vani, u prirodi
Jedan dan mjesečno MINIMALNO, samo više, neka bude dan koji ćeš provesti uglavnom u prirodi. Odi na Sljeme, na piknik, vožnju biciklom, popodnevnu šetnju, rolanje, u šumu brati gljive, što god, samo da je vani u prirodi. Osjećat ćeš se tako dobro. Možda će ti na početku biti teže natjerati se na ovo, ali kada ti postane navika, obožavat ćeš ih.

6.Dan za dejt s dečkom ili curom
I to ne mislimo na dejt da dođete jedno kod drugoga i pogledate film, već pravi dejt, vrijeme kada ćete nešto stvarno i isplanirati unaprijed ili negdje izaći. Iako su bilo kakva druženja s dečkom/curom dobra i kvalitetno provedeno vrijeme,ipak, dejt je vrijeme samo za vas dvoje, kada će tvoj fokus biti na njemu, i njegov na tebi.

7.Dan za pospremanje sobe
Sobe, ormara, radnog stolića! Bilo bi idealno da ovo radiš i češće, ali jednom mjesečno je minimalno što možeš. Neka to bude jedan dan kada ćeš cijelu sobu pospremiti od poda do stropa i kada ćeš oprati sve ono što inače preskačeš. To je mjesto gdje provodiš najviše vremena i trebaš ga održavati urednim jer ćeš se tako i osjećati bolje.

8.Dan kada ćeš napraviti nešto novo ili isprobati nešto novo
Zaboravljamo isprobavati nove stvari i raditi nove stvari jer se tako lijepo ušuškamo u svoju zonu komfora. U njoj se osjećamo sigurno. No, povremeno moraš isprobavati nove stvari i natjerati samu sebe da napraviš nešto što do sada nisi. Ne mora to biti ništa veliko, samo da je nešto novo. Možeš isprobati novi okus pizze koji još nikada nisi jela ili otići kod frizera napraviti frizuru kakvu još nisi imala. To su stvari koje će ti godinu učiniti zanimljivijom i uzbudljivijom.

Sramežljivost Mladi ih se srame bez razloga: 20 stvari kojih se ne bi trebala sramiti baš nikad

9.Dan za druženje s obitelji
Možda zadnje, ali ne i manje bitno: druženje s obitelji. S mamom, tatom, sestrom/bratom, sestričnom, bakom…koga god od obitelji da imaš. Kada si se zadnji put družila sa svojom obitelji? Zamisli koliko bi mama bila sretna da joj predložiš druženje. To može biti i večer društvenih igara s cijelom obitelji. Njima će biti predrago, a i tebi će onda biti drago što si redovito pronašla vrijeme za njih.

Nova godina mjesečne aktivnosti Plan što raditi aktivnosti raditi svaki mjesec za sebe nova godina nova ti

Još vijesti