Tužna djevojka

Iako ima logike da bi nas uspoređivanje s drugima moglo motivirati da i mi budemo bolji, često to neće biti slučaj i ono će nas samo baciti u depru.

Koliko si puta čula da se ne bi trebala uspoređivati s drugima? Vjerojatno već milijun puta. Sada ćemo ti to ponoviti još jednom jer ipak – ponavljanje je majka znanja. Uspoređivanje s drugima može biti dobra motivacija, ali samo ako nećeš dopustiti da se osjećaš loše kada vidiš da ne možeš tako brzo postići isto što i oni ili nemaš sve što i oni. Bitno je znati da svatko od nas ima svoj tempo i svoje prioritete posložene malo drugačije. Uspoređivati se s nekim tko ima drugačiji život i prioritete od tebe nema smisla. Postoje neke druge stvari koje će te više i bolje motivirati od uspoređivanja. Na primjer, to su ovih 7 stvari.

Gledanje u ogledalo Uspoređivanje s drugima je loša ideja: Imamo 7 razloga koji će ti pokazati zašto to nema smisla

1.Fokusiraj se na stvari u kojima si dobra
Svatko je dobar u nečemu tako da nemoj ni pomišljati govoriti da ti nisi dobra u ničemu. Volimo vidjeti samo ono u čemu nismo dobri, a previdimo sve one kvalitete koje svatko od nas ima. Sigurno si u nečemu dobra, samo trebaš razmisliti u čemu. Možeš i pitati ljude oko sebe da ti pomognu. Kada odrediš u čemu si dobra, to su stvari na koje se fokusiraj i na kojima radi – bez uspoređivanja.

2.Nauči voljeti i prihvatiti sebe takvu kakva jesi
Možda ne izgledaš kako želiš ili nisi dobra u stvarima u kojima želiš biti, ali nitko nije dobar u svemu i nitko nije 100% zadovoljan sa svime. Kada prihvatiš sebe takvu kakva jesi, onda te uspoređivanja s drugima neće toliko pogađati kao prije. Bit ćeš jača jer ćeš znati koliko si super i to će ti davati snagu i motivaciju.

3.Definiraj svoje ciljeve
Kada gledaš tuđa ostvarenja i u tebi se stvara ljubomora i tuga jer i ti to nisi ostvarila, samo trošiš svoje vrijeme na gluposti. Umjesto da sanjaš o životu kakav neka osoba ima i ne poduzimaš ništa, definiraj svoje glavne ciljeve koje želiš postići i onda korake kako to možeš realizirati.

4.Otkrij po čemu si ti posebna i jedinstvena
Svako je poseban na svoj način i svatko može ponuditi nešto jedinstveno. Što je to "nešto" u tvom slučaju? Možda ovo nećeš moći smisliti odmah i trebat će ti neko vrijeme, ali sinut će ti. Umjesto da se uspoređuješ s nekim i pokušavaš biti kao netko, budi ti.

Sretna djevojka Kako biti sretna? 5 stvari koje su zajedničke svim curama koje su uvijek sretne

5.Smanji vrijeme provedeno na društvenim mrežama
Svjesna si toga da najviše uspoređivanja dolazi upravo zato jer smo non stop na društvenim mrežama? Nećeš ih se potpuno odreći, to je prevelika krajnost, samo smanji vrijeme provedeno na njima i veći dio vremena provodi u realnosti. TikTok i Instagram su daleko od prave realnosti.

6.Fokusiraj se na pozitivu, ne negativu
Uspoređivanje često bude više negativno nego pozitivno. Umjesto da uvijek razmišljaš negativno i imaš samo negativne misli, promijeni to u pozitivu. Nitko ne kaže da je lako. Kada počneš razmišljati pozitivnije, to će se odraziti na tebe i tvoj život na toliko načina.

7.Prihvati svoje mane
Svi imamo mane i to je u redu. Nitko ih na društvenim mrežama neće pokazivati, ali tu su. Moraš naučiti prihvatiti svoje mane i znati da ne možeš biti dobra u svemu. Ne smiješ im dopustiti da te izdeprimiraju, ali prihvatiti ih i nastaviti dalje je bitno i važno.

uspoređivanje uspoređivati se s drugima umjesto uspoređivanja motivirati se bolje za tebe od uspoređivanja

Još vijesti