Poklon

Nekima je teško kupovati poklone. Ili je to osoba koja već ima sve, netko koga ne poznaješ dovoljno dobro ili netko kome si kupila već toliko poklona da više ne znaš što da izmisliš. Ipak, ove greške nemoj napraviti!

Kada si se već potrudila nekom kupiti poklon, neka to onda bude što bolji poklon! Pod tim ne mislimo da on mora biti skup. Nikako! Dobar poklon nije onaj koji je skup, već onaj kojim pokazuješ da si uložila trud i da poznaješ osobu jer si joj kupila nešto što želi ili što ju veseli. Uvijek će nas više oduševiti mala gesta i mali poklon, ali koji su totalno mi, nego kada nam netko kupi nešto skupo što nas niti zanima niti to želimo. Da bi mogla kupiti dobar poklon, trebaš uvijek izbjeći ove 4 greške. U njih najviše ljudi upadne i onda kupe neku glupost.

1.Kupuješ ono što se tebi sviđa i što ti želiš
Ti si netko tko obožava modu i šminku i zato kupiš prijateljici skupi parfem koji jako želiš i za sebe. A nju parfemi uopće ne zanimaju i jedva ga tu i tamo špricne kad se sjeti. To je onda loš poklon. Iako će biti zahvalna na njemu, sigurno si mogla i bolje. Nemoj kupovati ono što ti želiš, nego razmisli što ta osoba želi. Razmisli što radi u slobodno vrijeme, što voli, što ju veseli…to su stvari koje će te odvesti u pravom smjeru.

2.Biraš materijalne stvari prije iskustva
Ako ne znaš što kupiti, jedan od najboljih savjeta je da kupiš iskustvo, a ne stvar. Ulaznice za kino, za koncert, kupon za masažu, putovanje, ulaznicu za muzej, pretplata na Netflix, skakanje padobranom… Svi imaju doma hrpu gluposti i ako kupiš nešto 'za na policu', to će brzo biti zaboravljeno. Zato je uvijek bolje kupiti neko 'iskustvo', poput ovih ranije spomenutih, nešto što će osoba doživjeti. Vjeruj, taj će poklon pamtiti!

Poklon Kako odabrati savršen rođendanski poklon za nekoga? Postavi si ovih 7 pitanja – i dobit ćeš ideju

3.Izbjegavaš poklon bonove
Poklon bonovi se čine kao dosadan poklon i nešto generičko što nije dobra ideja. Krivo! Poklon bon može biti super poklon, ali moraš pogoditi pravi dućan. Za nekoga tko voli šminku, poklon bon u Douglasu će biti idealan, za nekoga tko voli tetovaže, to može biti poklon bon za tattoo salon, a za nekoga tko voli ići na manikuru, poklon bon u beauty salonu. Samo je opet bitno da znaš što osoba želi i voli. Sigurno će takav poklon bon itekako rado iskoristiti.

4.Ne želiš da tvoj poklon bude jeftin
Nemoj davati za poklon više novaca nego što možeš. Sigurno je i osoba koja će ga dobiti svjesna toga koliko imaš novaca i neće to uzeti za zlo. Skupi poklon nije uvijek dobar poklon, kao što smo već ranije i napomenuli. Ako nemaš veliki budžet, okreni se DIY poklonima. Takvi će uvijek razveseliti jer su personalizirani i imaju dušu. Kada kupuješ poklon, nemoj gledati toliko cijenu jer ona nije uvijek znak kvalitete. Kod kupovine nakita je recimo uvijek bolje otići u neki manje razvikani dućan nego u onaj o kojem sve influencerice sada pričaju.

Slika nije pronađena Pitanje tjedna: Što pokloniti prijatelju ili prijateljici za posebnu prigodu? Evo 20 ideja!

poklon savršeni poklon greške kupovina poklona kako kupiti najbolji poklon dar rođendanski poklon poklon za dečka

Još vijesti