Fotkanje

Ako ti se ne sviđa ponuda poslova koja se nudi za mlade kao sezonski poslovi, onda budi drugačija i pokušaj pokrenuti sama svoj biznis. Ne doslovno otvoriti firmu, barem ne odmah. Ovi se hobiji mogu kroz par godina razviti u pravi biznis.

Uvijek smo za dodatnu zaradu. Lijepo je imati svoje novce umjesto da moraš žicati starce non stop. Jedna je opcija pronaći sezonski posao ili neki mali poslić koji možeš raditi cijele godine. Druga je opcija da pokušaš zaraditi na malo drugačije načine, da radiš sama za sebe. Definitivno zvuči bolje, zar ne? A i nije tako nemoguće. Postoje načini na koji i mladi mogu pokrenuti svoje male biznise koji jednog dana mogu prerasti u nešto više. Na početku ti to može biti samo hobi, a onda jednog dana možda i stvarni mali biznis. Ovih 6 poslovnih ideja mogu započeti čak i mladi!

1.Izdrada i prodaja nakita
Kreativci koji su uz to i zaljubljeni u modu mogu se uvijek baciti u neke DIY vode. Izrađivanje nakita, gumica za kosu, heklanih torbica, crtanje po tenisicama, u čemu god da si dobra, ako si stvarno dobra, možeš od toga napraviti mali biznis. Pogotovo ako imaš ideju za nešto što još nisi vidjela ili ako svi frendovi hvale takve stvari koje radiš sama za sebe. Emina je tako počela crtati po tenisicama i sada ima toliko narudžbi da jedva stigne sve napraviti.

Tenisice Emina je pravi hit u regiji i svi žele da im crta po tenisicama! Kada vidiš njene kreacije, bit će ti jasno i zašto

2.Vođenje društvenih mreža
Ide ti dobro na društvenim mrežama i imaš dosta pratitelja, objave ti sakupljaju puno lajkova, TikTok videi ti postaju viralni? Zašto to ne iskoristiti? Vođenje društvenih mreža drugima možeš naplatiti, a svoje uspjehe im možeš pokazati kao dokaz da znaš što radiš. Možda ne možeš odmah to raditi za nekog velikog, ali pitaj u lokalnim restoranima, klubovima, udrugama ili lokalne bendove treba li im netko za to.

3.Započni YouTube kanal
Ako si uvijek razmišljala o ovome, zašto još nisi krenula? Pogotovo ako imaš neki interes koji je idealan za prikazivati kroz videe na YouTubeu. Nemoj misliti da je kasno. Ako stvarno imaš dobru ideju i spremna si se potruditi, uz malo sreće, i od ovoga možeš zarađivati. Najteže je krenuti. Budi sigurna, oni koji su kreativni, svoji i jedinstveni, nikoga ne kopiraju i koji se trude, će pronaći svoju publiku.

4.Kreni pisati blog
Snimanje videa nije za svakoga, ne vole svi biti pred kamerom i toliko u centru pažnje. Onda se možeš skrivati iza svoje tipkovnice. Pisanje bloga je još jedan hobi koji ima perspektivu postati nešto više. Ako si ljubiteljica mode to te može odvesti k suradnjama s brendovima i dobivanju besplatne šminke, ili ako ti je interes vježbanje i zdrav život, također to možeš pokušati pretvoriti u blog.

Slika nije pronađena U potrazi si za poslom preko ljeta, ali si maloljetna osoba? Evo što sve možeš raditi!

5.Fotkaj
Oni koji imaju oko za okinuti dobru fotku mogu se pokušati progurati i u ovom svijetu. Fotkaj kućne ljubimce, rođendane, fotke drugima za Instagram, događanja u svom gradu…ima toliko opcija. Najprije ćeš možda morati krenuti odrađivati to besplatno, ali kako ćeš sakupljati materijal i dokazivati se, možeš svoje usluge početi i naplaćivati.

 

 

6.Čuvanje kućnih ljubimaca
Imamo ideju i za ljubitelje životinja. Imaš cijeli život kućne ljubimce i znaš s mačkama ili psima? Idealno! Ne bi vjerovala kolikim ljudima treba čuvanje kućnih ljubimaca kada negdje idu. Tu je tvoja prilika za zaradu. Je velika odgovornost, ali ako imaš iskustva sa životinjama, sigurno ti neće biti teško. Pogotovo ako živiš u nekom većem gradu.

Slika nije pronađena Poslovi koji se u filmovima uvijek prikazuju nerealno: U stvarnosti ovi ne izgledaju baš tako

mladi Poslovi zarada pokreni svoj biznis mali biznisi za mlade

Još vijesti