Slika nije pronađena

Studentima je puno lakše pronaći ljetni posao nego maloljetnicima, ali to ne znači i da oni ispod 18 godina ne mogu ništa raditi ako to žele. Opcija uvijek ima, a ako ne znaš gdje tražiti i u kojem smjeru gledati, donosimo ti hrpu ideja.

S obzirom na to gdje živiš, u kojem dijelu zemlje, u kojoj državi, u malom ili velikom gradu, sve to može igrati ulogu u tome koliko ćeš lako pronaći ljetni posao. Oni koji žive na moru su u maloj prednosti jer se čini kao da tamo preko ljeta ima puno više opcija i potrebno je puno više pomoći, ali nije nemoguće pronaći posao niti u bilo kojem drugom gradu. Nekada je teško znati odakle uopće krenuti, zato ti donosimo puno ideja. Ovisno o tome što od ovoga možeš pronaći u svom gradu i što možeš raditi, sigurno će ti olakšati pronalazak posla. Ako imaš 15 ili više godina, možeš se prijaviti u učenički servis, što ti isto može biti od pomoći jer oni znaju imati oglase za posao. Čak ako se ne prijaviš, možeš pronaći neke male ljetne posliće. Donosimo ti čak 15 prijedloga poslova za maloljetne...

1.Pranje stakla na benzinskoj

Ovo je tradicionalan posao idealan za preko ljeta, ali jedan na koji nije najlakše upasti. Ako imaš priliku, iskoristi ju jer se može itekako dobro zaraditi, a nećeš se naraditi toliko da od umora padaš s nogu.

2.Dijeljenje letaka

Različite udruge i organizacije znaju tražiti ljude po različitim gradovima da dijele promotivne letke. Sigurno su i tebi već puno puta gurnuli u ruku papir koji si bacila u prvi koš za smeće.

3.Branje voća

Od malina i kupina do jagoda i raznog drugog voća i povrća, OPG-ovi su uvijek u potrazi za radnicima. Ovdje ćeš se ipak malo više oznojiti, ali i zaraditi koju kunu ekstra.

4.Slaganje polica

Ne moraš biti punoljetna osoba za neke poslove u dućanima, a slaganje polica je jedna od njih. Isto tako, nema baš svaki dućan takvu politiku da će zaposliti nekoga za ovaj posao ili nekoga tko nema 18, ali pronađu se i oni koji će te primiti.

5.Pranje suđa u restoranima

Kao maloljetna osoba, ne možeš raditi puno toga u restoranima, ali možeš prati suđe. S obzirom da je situacija zbog korone ove godine malo drugačija i upitno je kako će izgledati turistička sezona, možda neće biti najlakše pronaći ovakav posao, ali nije nemoguće.

6.Košnja trave

Ovo je posao koji će više sjesti dečkima, ali zašto ga ne bi radile i djevojke, ako se ne bojite malo težeg fizičkog rada. Iako ovo zvuči kao posao za američke tinejdžere, ima takvih opcija i kod nas.

7.Davanje instrukcija

Oni koji su dobri u nečemu, bilo matematici, engleskom ili sviranju instrumenta, davanje instrukcija je uvijek dobrodošlo. Iako je kraj školske godine, neki idu na popravne i treba im svaka moguća pomoć.

8.Anketiranje

Telefonska anketiranja su psihički malo teži posao, ali ako ti nije problem zvati ljude, možda je to baš super posao za tebe.

9.Rad u skladištu

Primjerice lijepljenje naljepnica ili pakiranje proizvoda u kutije samo su neki od poslova koje možeš dobiti u skladištu, što i ne zvuči toliko loše.

10.Čišćenje apartmana

Oni koji žive na moru mogu preko ljeta pomagati u čišćenjima apartmana nakon gostiju i pripremanju svega za nove. Ljudi iz tvog grada te poznaju i sigurno će radije zaposliti tebe ako znaju da si vrijedna osoba nego nekoga koga nisu nikada vidjeli.


12.Čuvanje djece

Nisu svi dobri s djecom, ali ako ti jesi i obožavaš djecu, ovo je idealan ljetni posao. Uvijek će se pronaći neki roditelji kojima treba pomoći. I ovdje ti mogu dobro doći poznanstva, primjerice ona tvojih roditelja, mogu te preporučiti ljudima za koje znaju da bi im mogla trebati pomoć.

13.Izrađivanje nakita

Specifičan posao koji neće biti za svakoga, ali za umjetničke duše može biti itekako dobar izvor zarade. Bilo da se baviš izrađivanjem nakita, lijepo crtaš ili šivaš odjeću, ovakve talente možeš iskoristiti i za dodatnu zaradu. Samo ti trebaju što bolje fotke tvoji proizvoda i Instagram profil.

14.Šminkanje za posebne prigode

Cure kojima je šminkanje u malom prstu mogu ponuditi i svoje usluge šminkanja za posebne prigode. Uživat ćeš u onome što radiš i još i zaraditi, ne može bolje.

15.Pomaganje susjedima/rodbini

Ako baš ništa ne možeš naći i niti jedna od ranije nabrojanih opcija nije nešto što možeš raditi, uvijek možeš ponuditi svoje usluge poznanicima. Nekome možda treba pomoći ošišati živicu ili ići svaki dan u dućan po stvari, šetati psa, pomoći u različitim drugim jednostavnim poslovima...možda ovako nećeš zaraditi bogatstvo, ali malo ćeš si podebljati budžet.

Ovisno o tome odakle si i gdje ćeš ići tražiti posao, možda neke od ovih opcija neće postojati kod tebe, ali to ne znači da ne postoje. Moraš samo istražiti što se od svega toga nudi u tvojoj blizini i javiti se.

Pogledajte još:

Cardi B, Taylor Swift ili Beyonce: Koje su 'obične' poslove imali celebovi prije nego su postali poznati?

Ljetni poslovi: kako zaraditi koju kunu i pokazati neovisnost

HELP Ono kad se džeparac prebrzo topi – evo kako se prijaviti na svoj prvi posao

posao maloljetni ljetni posao

Još vijesti