Svađa

Mnogo vas se suočava se s izazovom dobivanja dozvole za izlazak s prijateljima, pogotovo ako imate prezaštitničke roditelje. U nastavku donosimo nekoliko koraka i savjeta kako strateški pristupiti roditeljima kako biste dobili ono što želite.

Odabir najboljeg vremena za razgovor s roditeljima

1. Pitaj svoje roditelje kada imaju vremena za razgovor. Važno je pronaći prikladno vrijeme kako bi se osiguralo odobrenje izlazak s prijateljima.

 2. Vježbaj strpljenje dok čekaš priliku za razgovor. Neprestano dosađivanje može ih udaljiti od pozitivnog odgovora. Daj im nekoliko dana da razmisle o tvom zahtjevu.

3. Razgovaraj s njima kad su raspoloženi. Ljudi su skloniji odobravanju ako su opušteni, stoga pričekaj da prođu stresni trenuci prije nego zatražiš dozvolu.

via GIPHY

 Pregovaranje s roditeljima

1. Pripremi argumente i sve detalje prije nego što razgovaraš s roditeljima. Što više informacija imaš, to će tvoja argumentacija biti uvjerljivija.

2. Objasni zašto želiš izaći. Možda ti je očito da ne želiš propustiti veliki događaj, izlazak ili popust u dućanima, ali roditelji možda ne razumiju važnost situacije, stoga im sve objasni.

3. Kada kažeš roditeljima ono što žele čuti, pokaži da brineš o vlastitoj sigurnosti. Obećaj da ćeš imati napunjenu bateriju na mobitelu i redovito ih obavještavati dok si vani.

4. Treba ostati smiren tijekom razgovora. Dramatično ponašanje ili podizanje glasa mogu izazvati neželjeni ishod. Izrazi svoje uzbuđenje, ali ne dopusti da entuzijazam preraste u bijes.

via GIPHY

 Zapečati dogovor

1. Obavi sve kućne poslove i zadaće unaprijed. Pokaži roditeljima odgovornost i zrelost.

2. Omogući roditeljima da se upoznaju s tvojim prijateljima ili pratnjom. Ako imaju priliku razgovarati s drugim roditeljima, to može povećati njihovo povjerenje u tvoju sigurnost.

3. Organiziraj susret roditelja s tvojim prijateljima. Ako tvoji roditelji upoznaju ljude s kojima planiraš izlaziti, to može ojačati povjerenje.

4. Malo laskanja ili dostojanstvenog moljakanja može puno pomoći.

5. Pokaži svoju zahvalnost tijekom čekanja na odgovor, bilo pisanjem poruka ili izrazom zahvale.

6. Ponudi se obavljati dodatne poslove po kući. Dodatni trud oko pospremanja ili kuhanja može poboljšati tvoj odnos s roditeljima i povećati šanse za dobivanje dozvole..

via GIPHY

U konačnici, strpljenje, komunikacija i zrelost ključni su faktori u uvjeravanju roditelja da ti daju dozvolu za izlazak s prijateljima. Važno je uvijek poštovati odluku svojih roditelja i shvatiti da su njihove odluke donesene za tvoje dobro!

Sex Education Kako vratiti povjerenje roditelja: 8 stvari koje možeš napraviti nakon što si zabrljala

 

 

roditelji izlasci Komunikacija Dopuštenje savjeti

Još vijesti